Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop'ta esnafa verilen desteklerle ilgili konuştu. AK Parti hükümeti olarak Sinop esnafının daima yanında olduklarını dile getiren Nazım Maviş, Sinop'un 2002 yılından bu yana 16 yıllık iktidarları döneminde yatırımlardan en çok payı alan illerden bir tanesi olduğunu kaydetti. 

SADECE KOSGEB'DEN 10 MİLYON
Nazım Maviş sözlerini şöyle sürdürdü; "Esnafımızın güçlenmesi Türkiye'nin güçlenmesi demek, Sinop’un güçlenmesi demek. Dolayısıyla esnafın güçlenmesi için bize düşen, bizim yapmamız gereken ne varsa biz siyasiler olarak, bu ilin milletvekilleri olarak elimizden gelen her türlü katkıyı her zaman sağlamaya hazırız. Bakın, son 3 yılda sadece KOSGEB’den 416 esnafımıza 10 milyon TL kredi desteği sağlanmış. Aslında bir taraftan da Sinop'umuza yapılan yatırımlara bir baktığımızda, Sinop’ta bütçe gelirleri açısından yatırımların ve Sinop ilinin giderlerini karşılaştırdığımızda gelirin gidere oranının yüzde 59 buçuk olduğunu görüyoruz. Yani Sinop’ta 1 yılda takriben 332 milyon gelir elde edilirken 555 milyon gider oluyor. 

SİNOP 16 YILDA EN FAZLA DESTEK ALAN İLLERDEN
Yani Sinop 2002 yılından buyana hükümetimizin 16 yıllık iktidarı döneminde yatırımlardan en çok payı alan illerimizden bir tanesi. Şuanda sadece Sinop’ta devam eden yatırımların sayısını listelediğimizde 40’ı aşan yatırımımız devam ediyor. Bütün bunlar aslında esnaf daha çok kazansın diye, Sinop daha çok kazansın diye. Birlikte bir şeye karar vermemiz lazım. Bu ilin iktidar ve muhalefet milletvekilleri, bütün siyasi partilerin il başkanları, bütün sivil toplum kuruluşları ve bütün odalarıyla birlikte ayrım gözetmeksizin, eğer zeminimiz Sinop ise, eğer sevdamız Sinop ise, hepimizin bir şeye karar vermesi lazım. Ya Sinop olduğu gibi kalacak, ya da Sinop'un önü açılacak. Biz gecemizi gündüzümüze katarak, tüm vatandaşlarımızla birlikte Sinop'un önü açılsın, Sinop daha büyüsün, ekmeği büyüsün, pastadan esnafımız daha çok pay alsın diye çalışıyoruz. Alnının teriyle çalışan, evine helal lokma getirmeye çalışan bütün esnaflarımıza saygılar sunuyorum"