Sinop  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin yapımı tamamlanan yeni binası, düzenlenen törenle açıldı.
Tersane mevkisindeki törende konuşan, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, kooperatifin sunduğu kredi hizmetleriyle Sinoplu esnafın rahat bir nefes aldığını söyledi.

Amaçlarının üyelerinin ticari başarıyı yakalaması olduğunu ifade eden Öz, şunları kaydetti: "Şu anda esnaf kefalet kooperatifi olarak üyelerimize 100 bin liraya kadar işletme, taşıt, iş yeri tamir ve alım kredisi imkanları sunuyoruz. Bunun yanında 300 bin liraya kadar araç alım ve iş yeri alım kredileri verebiliyoruz. İnanıyoruz ki bu Sinop esnafına biraz olsun nefes aldırıyor. 30 Eylül 2014 itibariyle esnafımıza 12 milyon 100 bin lira kredi dağıttık. Takdir edersiniz ki Sinop gibi küçük bir yerde piyasaya giren 12 milyon lira esnafın yaşamını, ticaretini ve mücadelesini çok daha rahatlatmıştır."

Tüm çabalarının Sinop esnaf ve sanatkarının kalkınması ve güçlenmesi olduğunu vurgulayan Öz, görev yaptığı süre zarfında hiçbir esnafın senetlerinin protesto ettirilmediğini ve hiçbir esnafın icralık duruma düşürülmediğini sözlerine ekledi.

Öz, kuruluşunun 50. yılında hizmete giren yeni binasının tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışa, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, çevre il ve ilçe oda başkanları, ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

AA
Editör: Vitrin Haber