Sinop'ta temmuz ayında yaşanan sel felaketinde zarar gören çiftçilerin kredi borçları bir yıl ertelendi.  
 
Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop'un Afete Maruz Kalan İller kapsamına alındığını belirterek, yaşanan sel afetinden etkilenen ve Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı gerçek veya tüzel kişiliklerin kredi borçlarının bir yıl ertelendiğini söyledi. 
 
Vali Cengiz; "2012 yılı içerisinde meydana gelen afetler nedeniyle, ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı gerçek veya tüzel kişiliklerin TC Ziraat Bankası A.Ş ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kapsamındaki kredi borçları 1 yıl süreyle ertelendi. Ertelenmeye ilişkin usul ve esaslar Resmi Gazete'nin 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı nüshasında yayınlanarak ilimiz afete maruz kalan iller kapsamına alındı" dedi. 
 
Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ayrıca; Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda zararların belirlenmesi konusunda hasar tespit Komisyonlarının oluşturulması ile ilgili çalışmaların İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekledi. 

Editör: Vitrin Haber