Kısa süre önce kurulan ve önümüzdeki ay ilk genel kuruluna gidecek olan Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) yönetimi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Başkanı Cengiz Tokmak'ı ziyaret etti.  

Nisan ayında 6 ayrı federasyonun birlikteliğinde kurulan Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON), 27 Ekim tarihinde yapılacak olan ilk genel kurul öncesi Sinop'ta ki ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda STK'ları da ziyaret eden SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan ve konfederasyonun yönetimini oluşturan 6 federasyonun başkanı MÜSİAD Sinop Şubesini ziyaret ederek, Başkan Cengiz Tokmak'ı yapılacak olan genel kurula davet etti. 

GÜZEL İSTİŞARELERİMİZ OLDU
Ziyaret sırasında Tokmak'a konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi veren SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan; “Tüm Sinoplulara hitap edebilecek bir konfederasyon çatısı oluşturuyoruz. Konfederasyonumuzda tüm ilçelerimizden yöneticiler olacak. Sizler gibi çok değerli kurumlarımızın destekleriyle Sinopluların yaşadığı sorunları çözüme kavuşturup, birlik ve beraberlik içerisinde Sinop için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiç bir zaman doğduğumuz yerleri unutmuyoruz. Doğduğumuz yerlerdeki insanlarımız için 81 vilayetin insanlarıyla omuz verip birlikte hareket etmeyi planlıyoruz. Sinop ziyareti gerçekten oldukça olumlu ve başarılı geçti. Güzel istişarelerimiz oldu. Sinop'taki ziyaretlerimizi tamamladık. Bundan sonraki ziyaretlerimiz ilçelerimizde devam edecek. Ziyaretlerimizi tamamlayıp 27 Ekim tarihinde yapılacak olan SİNKON 1. kongremizi de mutlu kentin insanları olarak güçlü bir şekilde tamamlamayı düşünüyoruz" dedi. 

ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE DESTEĞE HAZIRIM
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MÜSİAD Sinop Başkanı Cengiz Tokmak’ta konfederasyonun Sinop'a ve tüm Sinoplulara hayırlı olmasını diledi. Tokmak: "Hem MÜSİAD, hem de Cengiz Tokmak olarak bu noktada üzerimize ne düşerse yapmaya hazırım. inşallah güzel hizmetlere vesile olursunuz. Güzlü bir sivil toplum kuruluşuna gerçekten büyük ihtiyacımız var. Bu şekilde çatı bir konfederasyon olması siyasi noktada da Sinop'a büyük katkı sağlayacaktır. Sinoplu hem siyasi, hem de ekonomik anlamda İstanbul ve diğer büyük illerimizde istediğini alabilmesi lazım. Bu yönüyle çıktığınız yolda başarılar diliyorum" diye konuştu. 

MÜSİAD ziyaretine konfederasyon yönetiminde yer alan Tüm Sinop Dernekler Federasyonu (TÜSİDEF) Genel Başkan Vekili Nihat Altaş,  Sinop Dernekler Federasyonu (KOSİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Karagül,  Boyabat Dernekler Federasyonu (BOYDEF) Genel Başkanı Abdullah Şirin, Ankara Dernekler Federasyonu (ANSİDEF) Genel Başkanı Metin Bölükbaşı, Sinop Ayancık Dernekler Federasyonu (SAYDEF) Genel Başkanı Ergün Kaya, SİNKON İstişare Kurulu Başkanı Yusuf Özer, SİYAD Kartal Şube Başkanı ve Ayancık Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cihat Uygun, Sinop Dernekler Federasyonu (KOSİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Zurnacı, Ankara Sinoplular Federasyonu Temsilcisi İsmail Yılmaz katıldı. 
Editör: Vitrin Haber