Karadenizli iş adamları ihtiyaçlarını Türkiye'den tedarik edeceğini açıklayan Rus pazarına girmek için 23 Ağustos'ta Samsun'da buluşuyor. Etkinliğe Sinop’un da içinde bulunduğu 13 ilden işadamı katılacak.

Foruma Rusya'dan alanında başarılı iş adamları ve üst düzey yöneticiler konuşmacı olarak davet edildi. 23 Ağustos Cumartesi günü Anemon Otel'de saat 13.00'te gerçekleşecek "Rusya'da Nasıl İş Yapılır?" forumu 1 gün sürecek.

13 ilin iş adamları Samsun'da buluşuyor
MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Erkan Malkoç, Ukrayna krizinin ardından RusyaPazarı'nın Karadeniz Bölgesi'ni de hareketlendirdiğine dikkat çekti. Rusya'nınKaradeniz için her zaman büyük bir pazar olduğunu vurgulayan Malkoç, doğru zamanda adım atılarak fırsatların kazanca dönüşebileceğini kaydetti. Malkoç, "Karadeniz için o gün bugündür" dedi. "Rusya'da Nasıl İş Yapılır?" forumuna Artvin'den Sinop'a kadar 13 ilden iş adamları katılacak.

MÜSİAD-Rtib-Haberexen organize ediyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Erkan Malkoç, Haberexen Yayın Grubu'nun 3 yıllık zaman diliminde istikrarlı bir şekilde Rusya pazarını gündeme taşıdığına değinerek, son gelişmelerin de dikkate alındığında Rusya pazarı için sahaya inme vaktinin geldiğine işaret etti. 1 yıldır Rusça yayın da yapan Haberexen Yayın Grubu ve Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) ile MÜSİAD'ın Rusya'da alanında başarılı iş adamları ve yöneticileri Samsun'da Karadenizli iş adamlarıyla buluşturacağını söyleyen Malkoç, "100 milyar dolarlık ihracat hedefinin yakalanması için hem Rus hem de Türk iş adamlarının elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu bir tür kazan kazan yöntemi. Avrupa ülkelerine ambargo koyarak yüzünü Türkiye'ye dönen Rusya ile işbirliği için önemli bir zaman geçiriyoruz. Bunu fırsata dönüştürmek için 'Rusya'da Nasıl İş Yapılır?' başlığında bir araya geliyoruz. Forumun katılımcı iş adamlarına fayda sağlamasını umut ediyoruz" diye konuştu.

Rusya ile iş yapmak isteyenlerin gümrük mevzuatlarından lojistik uygulamalarına kadar her konuda detaylı bilgi alabileceklerine vurgu yapan Malkoç, Rusya Federasyonu'na giderek adım adım başarı merdivenlerini tırmanan başarı öykülerinin de katılımcılara yeni ufuklar açacağına inandığını kaydetti.

"Rusya'da nasıl iş yapılır?" forumuna Türk Hava Yolları, Samsunport, Dünya Göz ve Beyaz Ev Chef's sponsor oldu. 

Editör: Vitrin Haber