Tüm Sinop Sanayici İş Adamları Derneği (TÜSİYAD) 2"nci genel kurulu gerçekleştirildi. Genel Kuruldaki seçimlere tek aday olarak giren Sanayici İş Adamı Gezer Terlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özalp ikinci kez başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
 
Hilton otelinde gerçekleştirilen genel kurula İstanbul dışından gelen konuklar ve siyasi temsilcilerin yanı sıra İstanbul’da yaşayan Sinoplu iş adamları da yoğun ilgi gösterdiği genel kurula Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop eski valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili adayları, Mehmet Metiner, Feyzullah Kıyıklı ve Şirin Ünal, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Melih Görgün’ün, Dr. Ali Tamer Cengiz, ile İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren dernek ve federasyon başkanlarından, SİNDEF genel başkanı Engin Kırmızıgül ,KOSİDEF genel başkanı Bahattin Demircan ve TÜSİDEF genel başkanı Nihat Atlaş katıldı.
 
Genel Kurulda bir konuşma yapan Mustafa Özalp genel kurula katılan tüm konuklara teşekkür etti. Özalp; ’’TÜSİYAD  herkes tarafından takdir edilen nitelikli ve vizyon sahibi kişi ve kişiler ile bu ülkeye katma değer kazandırmaya devam edecektir. Amacımız Türkiye’nin takdir ettiği sivil toplumu olma yolunda gayretimiz var bu gayretimizi devam ettireceğiz” dedi. 
Gecede Genel başkan vekili Adil Yıldız’da bir konuşma yaparak derneğin faaliyetlerini anlattı. Yıldız; Tüm Sinoplu iş adamları yardımlaşma derneği(TÜSİYAD)Nitelikli, nicelikli, bu ülkeye gerçek anlamda istihdam oluşturan Sinoplu iş adamları ile yoluna devam edeceğini, her üye çalışmasında ziyaret ettiğimiz hemşerilerin düşünmeden üye olduğu üye konusunda çok seçici davrandıklarını bu konuda belirli kıstaslarının olduğunu ifade etti. Yıldız, Sinopluların en güzeline layık olduğunu ve iş adamaları ile birlikte ortak değerlerinin ‘’Sinop’’ ili olduğun altını çizdi.

Program gelen konukların konuşmalarını takiben yenilen yemek ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
 
Editör: Vitrin Haber