Sinop Defterdarı M. Emin Narta, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünce tarım arazilerinin satışında son başvuru tarihinin 27 Nisan 2015 olduğunu söyledi.

Narta, yaptığı açıklamada, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında hazineye ait tarım arazileri ile bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ve konutların hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına doğrudan satılacağını belirtti.

Söz konusu kanunun sağladığı ödeme kolaylığı ve avantajlarını da hatırlatan Narta, hazineye ait tarım arazilerinin rayiç bedelin yüzde 50’si üzerinden ve doğrudan satılacağını, peşin ödemede ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacağını, satış bedeli istenirse taksitle de ödenebileceğini, taşınmazın üzerindeki yapı ve tesislerden ayrıca bedel alınmayacağını, satış bedelinden ayrıca başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedellerinin de mahsup edileceğini vurguladı.

Sinop'ta hazineye ait tarım arazisi sayısına da değinen Narta, şunları kaydetti: "Merkez ilçede bin 39 adet olmak üzere toplamda bin 873 adet olup, 6292 sayılı kanunun 12. maddesi kapsamında başvuru sayısı ise toplam 267. Ekonomik istikrar ve verimliliğe çok fazla katkısı olacağına inandığımız ve vatandaşlarımıza bir çok avantaj ve kolaylık sağlayan bu düzenlenmeden yararlanabilmek için son başvuru tarihi 27 Nisan 2015. Başvuru yeri olarak İl'de Defterdarlık (Milli Emlak Müdürlüğü) ile ilçelerde mal müdürlükleridir."



Editör: Vitrin Haber