Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) eğitimg ören öğrencilerle buluştu. 

MÜSİAD öncülüğünde kamu ve özel sektör işbirliğinde, 1 milyon dolarlık yatırımla Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde faaliyete geçen tekstil fabrikasının 'Yatırım Lansmanı ve Tesis Açılışı'a katılmak üzere Sinop'a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen "Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. 

Söyleşiye Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, fakülte dekanları yüksek okulların yöneticileri bazı kuruların müdürleri ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Genel Başkan Olpak'ın öz geçmişinin izleyicilerle paylaşılması ardından kürsüye gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı" konulu söyleşisine başladı. Kendi hayatı ve tecrübelerinden örnekler veren Nail Olpak, onlara kritik tavsiyelerde bulundu. 

Diyojen'in sözleriyle başladı
Sözlerine dünyaca ünlü Sinoplu filozof Romen Diyojen'in sözleriyle başlayan Nail Olpak; "Sinop'tayız. Sinop'un yerel değerlerine atıfta bulunarak konuşmama başlamak istiyorum. Diyojen demiş ki; 'faziletten dem vurup öğütlerinden hiç birini yapmayanlar, çok güzel sesler çıkardıkları halde, hiçbir şey hissetmeyen müzik aletleri gibidir'. Bu gün çok fazla etkili sözler söyleyerek sizleri etkilemek amacında değilim. Dağarcıklarımdakini söyleyeceğim. İnşallah söylediklerimle yaptıklarımın uyumlu olup olmadığını takdir etmekte size kalıyor elbette. Sizin sıralarınızda oturmaktan bahsedince 38 yıl öncesinden bahsetmiş oluyorum. Bu hem kolay hem de ç-zor, çünkü bu size tarih öncesinde yolculuk yaptırmak bir şey. Bu 38 yıl çok klişe bir laf ama, benim için çok sıcak, çok taze ve net. O kadar hızlı geçti ki; temposuna, acılarına, sevinçlerine rağmen. Ama o kadar da dolu geçti. Dolayısıyla bu 38 yılın nasıl geçtiğini anlayamadım. Umarım siz bir 38 yıl sonra kendi tecrübelerinizi başkaları ile paylaşırken, daha az başarılarınızı, daha az pişmanlıklarınızı onlarla paylaşma imkanını elde edersiniz"

Sevmediğimiz alanda bir ömür boyu çalışmak çekilmez
Üniversite öğrencilerine tavsiyelerini anlatan Nail Olpak; "Umarım; üniversite sisteminin zorladığı değil de sizin arzu ettiğiniz dallarda seçimler gerçekleştirmiş sinizdir. Çünkü bu işin en önemli kısmı. Maalesef, bir çoğunuzda olabileceği ihtimalini düşünüyorum ama yok olmasını temenni ediyorum. Sadece puanların zorlaması noktasında bir tercihte bulunduysanız, asıl hedeflerinizin değilde o matematiksel puanlamanız sonucunda bazı bölümlerde okumak zorunda kalıyorsanız, size ilk tavsiyem en azından yüksek lisans düzeyine geldiğinizde bunu tolere edecek bazı çalışmalar yapın. Çünkü istemediğiniz bir alanda bir ömür boyu çalışmak hiç de çekilecek bir şey değil. Ben 54 yaşına gelmiş bir ağabeyiniz olarak şunu söylüyorum; ilk tavsiyem bu olsun" diye konuştu. 

Yaklaşık 1 saat süren programda Genel Başkan Nail Olpak, MÜSİAD çalışmaları hakkında da geniş bilgi verdi. Olpak'ın söyleşisi soru-cevap bölümüyle sona erdi. 

Fatmanur Tiryaki

Editör: Vitrin Haber