Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 12 Aralık 2017 tarihinde ilan ettiği Turizm Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı (TURİZM) kapsamında, Bölgede faaliyet gösteren turizm işletmelerinin Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta uygulayacakları projelere toplamda 6 milyon TL büyüklüğünde hibe desteği sunulacak.
 
PROJELERE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK
KOBİ statüsünde TR82 Bölgesinde faaliyet gösteren turizm işletmelerinin, turizm tesislerindeki hizmet kapasitesinin ve kalitesinin arttırılması, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ile geliştirilmesi konularındaki projelerine (75 bin TL ile 750 bin TL arasında) yüzde 50’ye kadar hibe desteği sağlanacak.
 
Program kapsamında Ajansa proje teklifi sunmak isteyen turizm işletmelerinin en geç 2 Mart 2018 tarihine kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden proje girişlerini yapmaları, 9 Mart 2018 tarihine kadar ise Ajansa projelerini sunmaları gerekiyor.
 
Mali Destek Programı kapsamında proje hazırlayacak turizmcilerin Ajansın kurumsal web sitesi http://www.kuzka.gov.tr ‘den yayınlanan programı detaylı bir şekilde incelemeleri ve proje teslim tarihini göz önünde bulundurmaları önem arz ediyor. Zira belirtilen tarihten sonra sunulacak projeler KAYS sistemi ve Ajans tarafından kabul edilmiyor.
 
Program “Başvuru Rehberi” ile “Bilgilendirme ve Eğitim Toplantılarının” yer ve zaman bilgileri KUZKA’nın kurumsal web-sitesinde (http://www.kuzka.gov.tr) yer almaktadır.
Editör: Vitrin Haber