Girişimcilik haftası etkinlikleri kapsamında, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından girişimcilere yönelik patent ve markalaşma konularında bilgilendirici seminer verildi. 

MÜSİAD toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Vakıfbank Sinop Şube Müdürü Yavuz Öztürk ile çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletme temsilcileri katıldı. Türk Patent Enstitüsü uzmanlarının bilgiler verdiği seminere konuşan KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, KOSGEB olarak fikri mülkiyet haklarına destek verdiklerini söyledi. Markalaşmak isteyen işletmelere yapacakları giderlerinin yüzde 60’ı oranında destek verdiklerini belirten Kızılaslan, gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları sayesinde bu önemli konularda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Kızılaslan; “Bu hafta bildiğiniz gibi girişimcilik haftası. Bizde KOSGEB olarak bu hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Eximbank’ı davet ettik. Gelen yetkililer girişimcilerimize Eximbank’ın sunduğu imkanlar hakkında bilgiler verdiler. Bugün de Türk Patent Enstitüsünden patent, faydalı model ve marka tescili gibi konularda bilgiler vermek üzere Ankara’dan uzman arkadaşlarımız geldiler. KOSGEB olarak fikri mülkiyet haklarını destekliyoruz. Yani firmalar fikri mülkiyet haklarına başvurdukları zaman KOSGEB’den destek alabiliyorlar. 2015 yılında KOSGEB’in yeni bir destek modeli çıkacak. KOBİ proje desteği dediğimiz bu destek yaklaşık 3 yıl önce vardı.  Bu destekten sadece marka tescili olan firmalar faydalanabiliyor. Proje konusu da markalaşmak ve kurumsallaşmak olacak. Yani bir firma bize gelip ben markalaşmak istiyorum dediği zaman çeşitli kapsamlarda bu destekten faydalanabilecek. Bu destek sayesinde yapacağı giderlerinin yüzde 60’ı oranında bir katkı alabilecek” dedi. 

Programda Türk Patent Enstitüsü Patent Uzman Yardımcısı Makina Mühendisi İbrahim Ulutürk katılımcılara patent ve faydalı modelin ne anlama geldiği ve başvuru koşulları hakkında bilgiler verdi. 
Editör: Vitrin Haber