Girişimcilik haftası etkinlikleri kapsamında, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve MÜSİAD işbirliğinde, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmaya yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

MÜSİAD toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, Halkbank Sinop Müdürü Reşit Canik, Vakıfbank Sinop Müdürü Yavuz Öztürk, Garanti Bankası Sinop Müdürü Nazan Özdemir, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop RT Yapı İnşaat Yöneticisi Yücel Ünal, Sinop Çelik-San Yöneticisi Cihan Çelik ile çeşitli sektörlerde hizmetler veren işletme sahipleri katıldı.

Eximbank uzmanları tarafından verilen bilgilendirme semineri öncesinde bir konuşma yapan KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Sinop MÜSİAD Başkanlığına teşekkür etti. Girişimcilik haftası kapsamında tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Kızılaslan, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak Sinop’ta MÜSİAD işbirliği ile girişimcilik konusunda farkındalığı artırıcı bir bilgilendirme semineri düzenlediklerini söyledi. İlerleyen günlerde çeşitli konularda bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini ifade eden Kızılaslan; “Girişimcilik haftası etkinlikleri kapsamında KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak, ilimizde Sanayicilerimize, esnaflarımıza, girişimcilerimize faydalı olacağına inandığımız çeşitli etkinlikler organize ediyoruz. Bu kapsamda daha önce ilimizde hiç Eximbank konusunda bilgilendirme semineri organize edilmemişti. Bizde bu bağlamda sanayicilerimizin, özellikle imalat, ithalat, turizm ve nakliye firmalarımıza yönelik bir etkinlik organize ettik. Bu etkinlik kapsamında Eximbank kredileri ve ihracat sigortaları konusunda Ankara’dan gelen Eximbank uzmanı arkadaşlar bilgilendirme yapacaklar. Sinop’ta halihazırda Eximbank sigorta hizmetlerinden faydalanmış 5’e yakın firmamız var. İnşallah bu farkındalık artırıcı etkinlik sayesinde bu sayıyı daha da yukarılara çekeceğiz ve Eximbank’ın diğer hizmetleri noktasında da bir bilgilendirme olmuş olacak. Bugün toplantımıza ilimizde bulunan banka müdürlerimizi ve uzman arkadaşlarımızı da davet ettik. Bu bilgilendirme toplantısının onlar için de faydalı olacağına inanıyoruz. Eximbank biraz daha butik çalışan bir kurum. İhracata yönelik gerçekten çok ciddi teşvikleri olan bir banka. İnşallah bu vesile ile ilimizde de faaliyetlerini artırmış olacaklar. Şimdiden ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Gerçekleştirilen programda Eximbank faaliyetleri hakkında bilgiler veren Eximbank Uzman Yarımcısı Merve Ünsal, görsel sunumlar eşliğinde katılımcılara bankanın sunduğu kredi ve sigorta hizmetleriyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

Haber: Ali Fuat Özşahin
Editör: Vitrin Haber