KOSGEB, yeni yılın ilk günlerinde Sinop’ta yaşanan yoğun kar yağışları nedeniyle Organize Sanayi Bölgesinde iş yerleri zarar gören işletme sahiplerine faizsiz kredi imkanı sağlayacak. 

İşletme sahipleri Hayata geçirilen Acil Destek Kredisi Programı kapsamında işletme başına üst limiti 100 bin TL, sıfır (0) faizli, ilk 12 (on iki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuz altı) ay vadeli, olarak bu krediyi kullanabilecek.

Yeni yılın ilk günlerinde il genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle organize sanayi bölgesindeki çok sayıda iş yerinin çatısı çökmüş ve bu işyerlerinde bulunan malzemeler de büyük oranda zarar görmüştü. Yaşanan olay sonrasında harekete geçen KOSGEBG Sinop İl Müdürlüğü gerekli girişim ve görüşmeleri yaparak KOSGEB Veri Tabanı’na kaydı onaylı, imalat sanayinde faaliyette bulunan işletmeler ile Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyette bulunan tüm sektörlerdeki işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla “2016 Yılı Acil Destek Kredisi Protokolü”nü imzaladı. Bu kapsamda Acil Destek Kredisi Programı ile işletmeler; işletme başına üst limiti 100 bin TL, sıfır (0) faizli, ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay vadeli, olarak krediden faydalanabilecek. Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabilecekler.

İŞLETMELERİMİZİN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEĞİZ
Yaşanan felaket nedeniyle mağdur olan işletme sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, sağlanan faizsiz kredi imkanı ile işletme sahiplerinin rahat bir nefes alacaklarına inandığını söyledi. Kaşıkırık; “Bilindiği üzere, İlimizde 31 Aralık 2015 tarihinde ve devamında gerçekleşen yoğun kar yağışı sebebiyle Organize Sanayi Bölgesi ve çevresinde faaliyet gösteren işletmelere ait tesislerde hasarlar meydana gelmiş, ilgili tesislerde üretim durma noktasına gelmiş ve birçok firma bu durumdan olumsuz etkilenmiştir.

Bu durumun ardından, KOSGEB Sinop Müdürlüğü olarak Sinop’taki ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmiş ve durum analizi yapıldıktan sonra zarar gören firmaların zararlarını giderme konusunda KOSGEB Başkanlık ile Kredi Faiz Desteği konusunda gerekli yazışmalar yapılmıştır. Görüşmelerin sonucunda, afetten zarar gören firmalar için KOSGEB Kredi Faiz Desteği çıkması sağlanmış ve afetten zarar gören Sinoplu KOBİ’lerin kullanımına sunulmuştur” dedi. 

İLK 12 AYI ÖDEMESİZ 36 AY FAİZSİZ KREDİ İMKANI
Yapılan görüşmeler neticesinde işletme sahiplerini büyük oranda rahatlatacak kredi imkanının hayata geçirildiğinin altını çizen KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, kredinin işletmelere hayırlı olmasını diledi. Kaşıkırık; “Zarar gören işletmelere Kurumumuzca yapılabilecek desteklerle ilgili Başkanlığımız tarafından çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda 01.01.2015 tarihinden itibaren ülkemizde yaşanan doğal afetler (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı’na kaydı onaylı, imalat sanayinde faaliyette bulunan işletmeler ile Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyette bulunan tüm sektörlerdeki işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla “2016 Yılı Acil Destek Kredisi Protokolü” imzalanmıştır. Bahse konu Acil Destek Kredisi Programı; işletme başına üst limiti 100 bin TL, sıfır (0) faizli, ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay vadeli, olarak uygulanacaktır. Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir.

Kredi başvurusunda bulunan İşletmeler, ilgili kamu kurumlarından 01.01.2015 tarihinden itibaren ülkemizde yaşanan doğal afetler (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan zarar gördüklerini gösteren resmi belge ile bağlı bulundukları KOSGEB Müdürlüğüne başvurmaları durumunda işletmelerin KOSGEB Veri Tabanı kaydı, KOSGEB desteklerinden yasaklılık durumu ve Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyette bulundukları ya da Organize Sanayi Bölgeleri dışında imalat sanayinde faaliyette bulunup bulunmadıkları incelenerek gerekli onay süreçleri tamamlandıktan sonra faizsiz kredi imkânlarından faydalanabilecektir.

Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu A.Ş.’nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabileceklerdir” diye konuştu.
2016 Yılı Acil Destek Kredisi Programına ilişkin başvurular 28.06.2016 tarihinden itibaren http://kredi.kosgeb.gov.tr adresinden alınmaya başlanacağını aktaran KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, ayrıntılı bilgi için işletmelerin KOSGEB Sinop Müdürlüğümüz uzmanları ile iletişime geçebileceklerini belirtti.
 
Editör: Vitrin Haber