KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla Avrupa Birliği KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında; girişimciliğin önemi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin girişimciliğe teşvik edilmesi amacıyla hafta boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. 

Bu yıl 6.sı düzenlenen KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde, ilimizin en gelişmiş sanayi kuruluşlarından Bizim Tekstil Konfeksiyon sahibi Selamettin Özdemir öğrencilere küçük bir seminer verdi. Lise öğrencilere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte Selamettin Özdemir iş hayatına nasıl başladığını, nasıl iş kurmaya karar verdiğini, yaşadığı zorlukları, bunları nasıl aştığını, kendi işinin sahibi olmanın nasıl bir şey olduğunu öğrencilere aktardı. Seminer sonunda öğrencilere Selamettin beye merak ettikleri konularda soru sorma şansı da buldular.

Ayrıca KOBİ uzmanları KOSGEB’ in Girişimcilere ve İşletmelere ne tür destekler verdiğini, iş kurma sürecinin nasıl gerçekleştiği konularda bilgilendirme yapmayı da ihmal etmedi. Yıl içinde benzer faaliyetlerin süreceğini sözlerine eklediler.
Editör: Vitrin Haber