Sinop İli Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Komisyonu üyeleri Sinop OSB’de faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Sinop Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Sinop İli Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Komisyonu, Nisan ayı toplantısında aldığı karar gereği Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Turan Durmaz, OSB Müdürü Ramazan Ustabaş, KOSGEB Müdürü Gürsel Kızılaslan, Sinop Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Serkan İşcan ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Aksu’nun katılımıyla gerçekleştirilen program kapsamında; Sinop OSB’de yeni faaliyete geçmiş olan Can Makina, Anadolu Tarım, Ergin Tekstil, Pisa İnşaat ve Özdemir Tekstil firmaları ziyaret edildi.
Programda; kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin öneminden ve komisyonun kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerden, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın görev ve desteklerinden bahsedilerek sanayicilerin sorunları ve çözüm önerileri dinlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Sinop’ta müdürlükçe yürütülen ‘Ara Mal Eşleştirme’ çalışma programında yer alan ve su ürünleri konusunda Dikmen ilçesinde faaliyet gösteren Dalyan A.Ş. firması da ziyaret edilerek, firma yetkilisi Necmi Afyon ile Ara Mal Eşleştirme çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Vitrin Haber