Çalışma ve İş Kurumu Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, Çalışma Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce İmzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında; işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme kurslarının açılacağını söyledi. 

Uygulamadan faydalanmak isteyen işverenlerin çalışan sayılarının yüzde ellisine kadar kontenjan talebinde bulunabileceklerinin altını çizen Çalışma ve İş Kurumu Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, kurslara katılan işsizlere günlük 61,65 TL, İşsizlik ödeneği alması halinde günlük 30,82 TL ücret ödemesi yapılacağını ifade etti. 

Çalışır; “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce İşveren ve İş arayan işsize dönük uygulanan Teşvik programları dışında yeni bir uygulama daha başlatılıyor.
Bakanlığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce İmzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında; 
İl Müdürlüğüz ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlıkları İşbirliğinde;  Ticaret odalarına kayıtlı işverenlerin işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme kursları açılacaktır.  

İşverenler çalışan sayılarının yüzde ellisine kadar kontenjan talebinde bulunabilecektir. Kontenjanlar; mesleki eğitimin başlama tarihi itibarıyla aynı il sınırları içerisinde, aynı işverene bağlı işyerlerinde mesleki eğitimin başladığı tarihe ait fiili çalışan sayısını gösteren belgede yer alan çalışan sayısı üzerinden, kontenjan oluşturmak suretiyle belirlenir. 
Kurslara katılan işsizlere günlük 61,65 TL, İşsizlik ödeneği alması halinde günlük 30,82 TL ücret ödemesi yapılacaktır” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber