Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6 Ocak 2017 itibarıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop’ta da “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı başlatıldığını söyledi.

Teşvik uygulamasından özel sektör işverenlerinin yararlanacağını belirten Çalışır şunları söyledi, “İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016 Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her sigortalı için bu teşvikten yararlanabilecek. Yine işverenlerin 01 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmekte"

İL GENELİNDE 1500 KİŞİLİK İSTİHDAM
İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır sözlerini şöyle sürdürdü; “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında işverenlerle birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Çalışır, “İşverenlerin 2016 yılı Aralık ayında bildirgelerine ilave olarak almış oldukları her bir işçi için İŞKUR’a kayıtlı işçiler için Sigorta ve vergisi İŞKUR tarafından karşılanacak. Dolayısıyla işverenlerimiz bu tarihler arasında almış oldukları her bir işçi için 773 TL'lik teşvikten yararlanmış olacak. İl genelinde bin 500’ün üzerinde istihdam sağlamak için Ticaret odaları, esnaf odaları, birlik başkanlıkları ile toplantılar yapıyoruz”