15 Temmuz Darbe girişimi ardından ilk MÜSİAD başkanlar toplantısı Genel Başkan Nail Olpak başkanlığında Sinop'ta yapıldı, iş dünyasının kalbi Sinop'ta attı.

Sinop MÜSİAD'ın ev sahipliğinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkan Yardımcıları Alipınar Topdaş, Eyüp Uğur, Abdurrahman Kaan, Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Yurtiçi Teşkilanlanma Komisyonu Başkanı Turgut Al, genel merkez yöneticileri, illerin şube başkanları katıldı.

HAYAT NORMAL SEYRİNDE DEVAM EDİYOR
Toplantının basına açık bölümünde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, iş dünyasına üretime ve direnişe devam mesajı verdi. Nail Olpak; "Yıl başında planladığımız başkanlar toplantısını, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ terör örgütünün darbe girişimine rağmen, hayatımızı normal şekilde sürdürmek adına iptal etmeden devam ediyoruz.  MÜSİAD olarak biz bu süreci 3 aşamalı şekilde değerlendirdik. Birincisi meydanlarla ilgili kısmıydı, bu 'direnmeye devam' dediğimiz kısım. İkincisi günlük hayatımızla ilgili kısmı, bu da 'üretmeye devam' diye ifade ettiğimiz kısım. Malum o Cuma gecesinden sonraki ilk iş gününde, bazı şube başkanlarımız ve bazı üyelerimiz, önceden planlamış oldukları yurt dışı gezilerini bile iptal etmediler. Konuşma ve görüşmelerimizde iptal etmemelerini özellikle kendilerine tavsiye ettik. Çünkü hayatın normal seyrinde gittiği hususu bizim açımızdan çok önemli" dedi.

YURT DIŞI SEFERBERLİĞİ 
Yaşanan sürecin yurt dışı ayağına da dikkat çeken Nail Olpak; "Üçüncü konu bizim yurt içinde yaşanan konsodilasyonu yani birlikteliğinin, herkesin o takdirle karşıladığı milletin devletiyle birlikte kaynaşmasının olumlu sonucunu içeride daha rahat alırken, maalesef yurt dışında bu hain çetenin yıllar boyunca yapmış olduğu çalışmanın uzunca bir sürede bertaraf edilmesinin söz konusu olduğu için de 'yurt dışı seferberliği' diye üç ana başlıkta konuşuyoruz" diye konuştu.

BU İŞTEN TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAK
Hain darbe girişimi ardından başlayan süreçten ülkenin daha güçlü olarak çıkacağını belirten Genel Başkan Olpak sözlerini şöyle sürdürdü; "Yaşanan süreci elbette detaylarıyla bir kez daha konuşmayacağız. Ama biz MASİAD olarak Cumartesi günü öğleyin sektör kurulu başkanlarımız, eski genel başkanlarımız ve eski genel başkan yardımcılarımızın katılı ile gerçekleştirdiğimiz ilk olağanüstü yönetim kurulu toplantısı ardından basına yaptığımız açıklamada, bu girişim sonucunda ülkemizin ekonomisinin orta vadede bu işten güçlenerek çıkacağını iddia ederek ve söyleyerek bu sürece sahip çıkmıştık. Halen daha bu iddiamızı da sürdürüyoruz. Bir başka tarafı da hayatımızın normalleştirilmesi ile ilgili kısmıydı. Bunun da önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hamdolsun bizim intibak yeteneğimiz ve hızlı bir şekilde sahip çıkma yeteneğimiz bir çok ülkeden farklı. 

İŞTE BİZİM FARKIMIZ BU
Dün yabancı basın mensupları vardı. Bunları sordular. Onların gözüyle dinlemek ve anlatmamız lazım. Söylediğimiz şuydu. Brüksel Hava Limanı'na bir terörist saldırı yaşandı. Hava Limanı 15 gün boyunca tüm uçuşlara kapatıldı. Ondan sonraki üç ayda da yarım servis verdi. Hiç arzu etmezdik, ama Atatürk Hava Limanı'na benzeri bir saldırı akşam saatlerinde yapıldı. Gece 02:00'da Atatürk Hava Limanında tam kapasite ile servise başlanmıştı. Bu bizim başka ülkelerle olan farkı en net şekiyle ortaya koyan bir tablo. Fransa'da bir şehre yapılan terörist saldırıdan dolayı olağan üstü hal ilan ediliyor ve normal sayılıyor. Hükumetimiz bu kadar alçak bir girişim sonrasında olağan üstü hal ilan etti ve şu ana kadar da olağan üstü halin bizim günlük hayatımıza ve iş hayatımıza yansıyan bir tarafı yok. 

DARBE GİRİŞİMİ ARDINDAN PAZAR GÜNÜ AVM'LER YÜZDE 80 CİRO YAPTI
Alışveriş merkezleri bir taraftan milletin nabzının tutulduğu alanlar. Alışveriş Merkezleri (AVM) ve Perakendeciler Federasyonu başkanının da aramızda olduğu bir basın toplantısını pazartesi günü gerçekleştirmiştik. Oarada başkanın ifadesini size nakledeyim. 'Cumartesi günü Türkiye genelinden alınan rakamlara göre yüzde 50 ciro elde ettik, Pazar günü de yüzde 85 ciro elde ettik' dedi. Söylemek istediğimiz şu; bizim insanımız deme ki Cumartesi günü öğle saatleri itibariyle bu darbe girişiminin sonucunu görmüş ve hayatını normalleştirmeye başlamıştır. Bu çok önemli bir gösterge. 

O zaman biz de iş dünyası olarak elbette mücadelemizi sürdüreceğiz. Kısmet olursa bu akşam Sinop meyanında bizde olacağız. Bundan kimsenin şüphesi yok tabi. Ama, günlük hayatımızın normal götürülmesi, iş hayatımızdaki üretimi arttırarak devam konusu önceliğimiz. 

BU ÖRGÜT BİZİM İÇİN NASIL BİR TEHLİKEYSE DİĞER ÜLKELER İÇİNDE ÖYLE
Dün gelen yabancı basın mensuplarına şunu söyledim. Sizin için DAEŞ nasıl bir örgüttür? Tanımlanması kolaydır, silahları bellidir, saldırı metotları bellidir, bizim için de bellidir ve ona yönelik tepkinizi net bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Burada ki bahsettiğimiz örgüt, yıllardır bizim içimizde sizin bizim gibi insanlar, ellerinde silahıyla değil okullarıyla, elinde bombası değil hastanesiyle, sağlık kuruluşuyla, ticaret haneleriyle, bankasıyla bizim içimizde yer almış. Bu noktada da bizi de körleştirmiş bir yapıya sahip. Bizim için ne ölçüde bir tehditse, sizin içinde bir tehdittir diye söyledik. Yurt dışında vereceğimiz mesaj bundan sonra çok daha önemli olacak. Türkiye'nin içeride sağlamış olduğu milli birlik ve bütünlüğün hiç bir şüphesi yok. Pazar günü Yenikapı'da ki mitinge CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bilgisi geldi. Çok güzel bir tablo, buna sahip çıkmak lazım. Ama yurt dışı konusunda sizlerle birlikte, bütün iş alemiyle uzun süreli bir maratonda çalışmamız gerekiyor. Ben tekrar ev sahipliğinden dolayı Ahmet Hilmi beye teşekkür ediyorum"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın konuşması ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti. 
Editör: Vitrin Haber