Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) koordinasyonunda, Sinop Dernekler Federasyonu (SİN-DEF 57) ev sahipliğinde yapılan toplantıda Sinop’un yatırım imkanları masaya yatırıldı.

İstanbul’da yaşayan Sinoplu işadamlarına yönelik gerçekleştirilen toplantıda, toplantıya Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sinop İl Müdürü Hayati Yaşar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı, Sinop OSB Müdürü Ramazan Ustabaş, Boyabat OSB Müdürü Oğuz Keleş, İstanbul SİN-DEF 57 üyeleri ve İstanbul’da yaşayan çok sayıda Sinoplu işadamı katıldı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı tanıtım toplantısında açılış konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, ajansın tanıtımı ardından, ajansın mali ve teknik destekleri hakkında oldukça geniş bilgi içeren bir sunum yaptı. Daha sonra ajansın Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli ile diğer kamu kuruluşu temsilcileri tarafından Sinop’ta yatırım imkanları ve yeni teşvik paketleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. 

İstanbul’da yaşayan Sinoplu işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının soru cevap bölümünde ise işadamlarından gelen Sinop ile ilgili sorular cevaplandırıldı. Bölgede yatırım yapabilecek potansiyel yatırımcıları hedefleyen ajansın, toplantı ile İstanbul’da yaşayan Sinoplu işadamlarının ilgisini Sinop’a çekmeyi amaçladığı belirtildi.

Editör: Vitrin Haber