Sinop İşadamları Derneği (SİAD) tarafından basın toplantısı düzenlendi. Sinop yelken kulübünde düzenlenen basın toplantısına SİAD Başkanı Rafet Orhan, SİAD Başkan Vekili Mukadder Yıldırım, SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı, 23. Dönem Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada ile Sinop merkez ve ilçelerde görev yapan basın mensupları katıldı. 

Toplantıda konuşan Sinop İşadamları Derneği (SİAD)Başkanı Rafet Orhan, Sinop derneklerinin bulundukları yerlerde Sinop’un örfünü, adetini, geleneğini, göreneğini, samimiyetini, birlik ve beraberliğini sergileyen önemli kurumlar olduğunu söyledi. Orhan; “Sinoplu İşadamları Derneği olarak, derneğimizin bu günlere ulaşmasına vesile olan tüm başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım 4 yıl önce bu göreve geldiğimiz günden bu yana hep birlikten, beraberlikten ve samimi bir dernekçilikten bahsettik. Bugüne kadar da bunları başardığımızı düşünüyorum. Ben derneklerimizi İstanbul’da Sinoplu’nun bir üniversitesi olarak kabul ediyorum. Çünkü; biz burada Sinopluların örfünü, adetini, geleneğini, göreneğini, samimiyetini, birlik ve beraberliğini sergiliyoruz. İşte bu misyon ve vizyonda hareket eden derneklere müteşekkir olmamız gerekiyor. Bu memleketin insanı olmak inanın her yerde bir ayrıcalık. Bunun keyfini ben yaşıyorum ve inanıyorum sizler de yaşıyorsunuzdur. Bu kadar güzel insanların bir arada olduğu bu memleketin biz de bir evladı ve bir vatandaşıyız” dedi. 

BEN DEĞİL BİZ OLMALIYIZ
Sinop’a hizmet amacıyla kurulan derneklerde görev alanların şahsi hırslarıyla değil birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan SİAD Başkanı Rafet Orhan, şahsi çıkarlar doğrultusunda hareket etmenin Sinop’a ve Sinoplu’ya ihanet olacağını söyledi. Orhan; “Allah bu makamları gelip geçici de olsa bizlere nasip etmiş. O zaman dernekçiliği bir kenara atmamız gerekiyor. Artık tüm derneklerimizin kendilerine bir format atması lazım. Çünkü, ben başkan olayım, 2-3 sene başkanlık yapayım daha sonrası nasıl olursa olsun gibi düşünceler bence Sinoplu’ya ve Sinop’a külfettir, zarardır hatta ihanettir. Bizler Sinop’u ve Sinoplu’yu temsil ediyoruz. Buralardaki insanlar egolarına göre hareket ederlerse Sinoplu’ya ihanet etmiş olur. Ben değil biz olmalıyız. Artık ben değil biz den bahsetmeliyiz” diye konuştu.


SİNOP İŞADAMLARI VAKFI KURULMALI
İstanbul’da faaliyet gösteren derneklerin güçlerini tekbir çatı altında toplamaları gerektiğini ifade eden SİAD Başkanı Rafet Orhan, bu anlamda en kısa sürede Sinop işadamları vakfının kurulması için girişimlere başladıklarını söyledi. Orhan; “Sinoplu İşadamları Derneği gerçekten çok farklı bir kurum. Ama ne hikmetse Sinop’un belirli merdivenlerini çıkan, ekonomik güce ulaşan, siyasi güce ulaşan insanlar bu kurumlardan uzaklaşıyor. Sebebini sorduğumuzda çok küçük gerekçeler söylüyorlar. Bu böyle olmamalı bizim ortak paydamız Sinop. Bu sebeple küçük sorunlarla birbirimizden kopmamalıyız. Bence İstanbul’da Sinop işadamları vakfının kurulması gerekiyor. Gücü artık tekbir çatı altında toplamanın zamanı artık geldi de geçiyor. Vakıflar bildiğiniz gibi çok büyük ayrıcalıklar tanıyor ve bunların yanında ayrı bir itibarı var. Ben buradan Sinop’un gelmiş geçmiş ve halen görevde olan vekillerimize seslenmek istiyorum. Lütfen gelin birlik olalım ve Sinoplu’nun kararını ortak akılla verelim. Kimsenin gönlü kırılmadan, kimsenin yarınları sıkıntıya girmeden geleceğimizi tesis ve temin edelim. Ben geçmiş ve şuan görevde olan vekillerimizden çok görev bekliyorum. Bunu her yerde söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim. Hep birlikte Sinop’u en üst seviyeye taşımanın bir vakıf altında olacağını düşünüyoruz. Ben ve arkadaşlarım bu konuda bir fikir birliğine vardık. Allah nasip ederse de bu yıl çıkmadan bu vakfı kurmuş olarak Sinop’a hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program çay sohbeti ile devam etti. 
 
Editör: Vitrin Haber