KOSGEB tarafından girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında amacıyla düzenlenen “Sıra dışı iş fikirleri” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. 

KOSGEB Sinop Hizmet Müdürlüğü tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen “Sıra dışı iş fikirleri” yarışmasında derece giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.  Valilik toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, Halkbank Sinop Şube Müdürü Reşit Canik ille yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, düzenlenen yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu yarışmanın lise öğrencileri bazında Türkiye’de ilk olarak Sinop’ta düzenlendiğini belirten Kızılaslan; “Global girişimcilik haftası kapsamında müdürlüğümüz tarafından sıra dışı bir yarışma organize edildi. Bu yarışmada dereceye giren öğrencilerimize bugün hep birlikte ödüllerini vereceğiz. Girişimcilik bir ülke ekonomisinin gelişmesi için en önemli enstrümanı. Bizde KOSGEB olarak girişimciliği toplumun tüm kesimlerine yaymak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu etkinlik daha önce liselilere yönelik olarak hiç organize edilmemiş. İlk olarak Sinop’ta KOSGEB tarafından organize edildi. Öğrencilerimizden sıranın dışına çıkmalarını istedik. Bu yarışma ile onlara girişimci olabileceklerini düşündürmek istedik. Burada amaçlarımızdan bir tanesi de öğrencilerimizi biraz daha girişimciliğe yönlendirerek yenilikçi düşünmeye teşvik etmekti. Bu yarışmada bize 50’nin üzerinde başvuru geldi. İlk olarak biz ilk 5’e giren öğrencilerimize ödül vermeyi düşünmüştük. Ama gördük ki o kadar güzel projeler var ki seçim yapmakta zorlandık ve bu sayıyı 10’a çıkarmaya karar verdik. Bu yarışmaya katkı veren Ticaret ve Sanayi Odamıza, Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, KUZKA’ya, MÜSİAD ve Bakanlık Müşavirimiz Sayın Hayati Yaşar beye teşekkür etmek istiyorum. Bu yarışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Umarın gençlerimiz bu projelerini okulları bittikten sonra hayata geçirebilirler ve girişimci olarak ülkemize fayda sağlarlar” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Yavuz Selim Köşger, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.  Genç neslin üretken ve farklı olmayı hedef edinmeleri gerektiğini söyleyen Köşger; “Sıra dışı projeler yarışmasını organize eden KOSGEB Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Bugün ülke olarak en temel kaynağımız her zaman için beşeri kaynaklarımız. Yeraltı kaynakları bakımından çok zengin bir ülke değiliz maalesef. Ancak elimizde genç, dinamik ve iyi eğitmeye çalıştığımız bir nüfusumuz var. Bu nüfusumuz bizim temel sermayemiz. Tüm dünyada da aslında bu şekilde hazırdan yer altı zenginlikleri ile kendilerini idame ettiren ülkeler değil, fikri üstünlükle sıra dışı iş fikirleri ile patentler alarak, buluşlar, icatlar yaparak kendilerini ispatlayan ülkeler dünya ekonomisinde çok daha fazla söz sahibi konumunda. Bu noktada maalesef bizim ülke olarak bu konuda elde ettiğimiz bir üstünlük yok. İnsanlık alemnine icatlar ve keşifler anlamında çok fazla katkı yapabilmiş değiliz. Bunun değişmesi lazım. Farklı olanı değişik olanı ve yenilikçi olanı önceliklendirmemiz lazım. Gençlerimizin de farklı olmayı göze alması lazım. Bu anlamda yarışmaya katılan değerli öğrencilerimizin alınlarından öpüyorum. Umarım bu gençlerimizin sayıları artmaya devam edecektir” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. 10 öğrencinin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği törende 3.’ye tablet 2.’ye bisiklet ve 1.’ye akıllı telefon hediye edildi.

Törende ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilerin projelerinin değerlendirilmesi konusunda destek olacakları sözünü verdi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber