MÜSİAD öncülüğünde kamu ve özel sektör işbirliğinde, 1 milyon dolarlık yatırımla Sinop Acık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde tamamlanan tekstil fabrikası kesilen kurbanla faaliyete başladı. Tesis; hükümlüler ile dışarıdan alınacak işçilerin birlikte çalışacağı dünyanın ilk fabrikası olacak. 

MÜSİAD öncülüğünde Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu ve bir tekstil firması birlikteliğinde yapılan gömlek fabrikasında makineler düzenlenen törenle çalışma başladı.  300 kişinin istihdam edileceği ve ayda yaklaşık 20 bin gömlek üretiminin hedeflendiği fabrikada kurban kesimi ve dualarla iş başı yapıldı.  

Programa; Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Cezaevi Müdürü Özer Duman, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Taha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Ayata ile MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ile hükümlüler katıldı. Hükümlüler ve protokol üyeleri tekbirlerle kurban kesimini izledi. Sinop'un önemli din alimlerinden Sabri Gökmen Hocaefendi tarafından okunan dua sonrası katılımcılar son sistem makinelerle donatılan tekstil fabrikasını gezdi. Bu sırada MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve Taha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Ayata ile Cezaevi Müdürü Özer Duman katılımcılara fabrika hakkında bilgi verdi. 

'Mahkumlar meslek sahibi olacak'
Sinop'ta önemli bir uygulamaya imza atıldığını belirten Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, projenin bir çok ceza evine de örnek teşkil edeceğini söyledi. Fabrikanın hükümlüler ve dışarıdan alımı yapılacak işçilerin karma olarak çalışması yönüyle bir ilk olduğunun altını çizen Ömer Uysal, "Fabrika bu hacimde ve kapasiteyle de tek olma özelliğine sahip. Yaklaşık 300 kişinin istihdamının sağlanacağı fabrikada, işçilerin hükümlüler ve dışarıdan olması yönüyle bir ilk gerçekleştiriliyor. Bizim asıl amacımız mahkumlarımızı meslek sahibi yapmak. Bundan hem toplumumuz, hem de mahkumlarımız ve aileleri yararlanmış olacak" dedi. 
 
MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen'de böyle bir yatırımı Sinop'a kazandırma noktasında MÜSİAD olarak öncülük yapmaktan dolayı oldukça heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtti. Ahmet Hilmi Gökmen sözlerine şöyle devam etti; "Açık cezaevinin bünyesinde kurulan tekstil fabrikası MÜSİAD olarak öncülük ettiğimiz ve üyemiz olan bir müteşebbis yatırımcımız tarafından gerçekleştirilen,  sadece kar amacı güdülmeyen çok önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Projemizin amacı açık cezaevinde bulunan hükümlülerimizin meslek edinmeleri ve  tahliye olduktan sonraki hayatlarında  hazır  meslek sahibi olarak topluma kazandırılmalarını sağlamaktır. 

'Hükümlüler sigortalı ve maaşlı çalışacak'
300 çalışanı ile istihdama  katkının yanında, cezaevinde ki iş gücünü ekonomiye kazandıracak olan bu proje  sayesinde, hükümlüler dışarıda çalışır gibi sigortalı iş sahibi olacak ve maaşlarını alacak. Devletin üzerinde ki yük bir anlamda özel sektör tarafından üstlenilmiş olacak. Hükümlülerin buradan elde ettikleri gelir hem kendileri hemde aileleri için önemli bir kazanç kapısı haline gelecek. Başkasına muhtaç olmadan,kendi kazançlarını temin etmiş olacaklar. Hükümlülerimiz böylece sivil hayata daha kolay bir şekilde adapte olacak ve cezaevinde iken  meslek edinmiş olacak. Fabrikanın en önemli özelliği ise hükümlülerin, dışarıdan gelecek olan işçilerle aynı ortamda çalışacak olmaları. Bu konseptte dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok. Bunun ilk örneğini burada SİNOP ta gerçekleştireceğiz. Yani Sinop bu konuda pilot olmuş olacak. Ve tüm Dünyaya örnek olacak.Bu yönü ile Projemiz, üniversitelerimizde tez konusu yapılmaya değer bir projedir. 

'300 işçi çalışacak'
İlk etapta 70 kişi ile üretime başlayacak olan fabrikamızda , toplamda 300 kişilik bir istihdama ulaşmayı hedefliyoruz.Başlangıçta ayda 20.000 adet gömlek üretilecek.üretilen gömlekler ihraç yapılacak.müşterisi hazır,pazarı hazır.Dolayısı ile MÜSİAD olarak bu projemiz ile ilimizin ihracat verilerine, rakamlarına da olumlu bir katkı sağlamış olacağız.çalışan hükümlülerimizin % 50 si kadar da dışarıdan istihdam sağlanacak. Projemiz bu yönü ileride  ilimize ve ilimiz ekonomisine iç ve dış ticaretine , büyük katkı sağlayacak.Dünyada uygulaması ilk olması itibarı ile,uluslararası değeri ve çapı olan ve MÜSİAD öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz projemizin lansmanını MÜSİAD genel başkanımız sayın Nail Olpak beyin katılımları ile daha geniş bir platformda gerçekleştireceğiz .MÜSİAD olarak ilimizde faaliyetlere Henüz yeni başlamamıza rağmen şehrimize böylesine bir yatırım kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.üzerimizdeki sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu MÜSİAD olarak yatırım anlamında  ilk adımımız.şehrimiz için,ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için, çalışmaya,katma değer üretmeye,taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya devam edeceğiz. Bu vesile ile,projemize sağladıkları destek ve katkıları  için başta MÜSİAD genel başkanımız sayın Nail Olpak'a,Ceza ve Tevfik İşleri Genel Müdürü sayın Enis Yavuz Yıldırım'a, personel daire başkanı Turan Kuloğlu'na, Sinop Cumhuriyet başsavcısı Ömer Uysal'a Sinop E tipi Kapalı ve açık ceza infaz kurumu müdürü Özer Duman'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Müteşebbis-yatırımcı üyemiz sayın İzzet Ayata'yı tebrik ediyor, projemizin ilimize,ilimiz ekonomisine  hayırlı olmasını diliyorum" 

Program protokol üyelerine çay ikramıyla son buldu.