Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, av yasağı dönemini "ölü sezon" olarak gördüklerini, bu dönemde balıkçıların teknelerinin bakımını yaptığını söyledi.

Av yasağı döneminde sadece küçük teknelerle kıyı balıkçılığı şeklinde az miktarda av yapılabildiğine dikkati çeken Bayrak, bunun da deniz balıklarının fiyatlarında yükselmeye neden olduğunu kaydetti. 

Dip balıkları olarak bilinen barbunya, mezgit ve karagözün çok düşük miktarda avlanabildiğini anlatan Bayrak, vatandaşlara havuz balıklarını tüketmeleri önerisinde bulundu.

Bayrak, somon, levrek ve çipura gibi havuz balıklarının tezgahlarda bol miktarda bulunduğuna işaret ederek, "Yasak dönemlerinde doğal olarak deniz balıkları az avlanıyor. Fiyatların yüksek olması bununla ilgili bir durum ama havuz balıkları tezgahlarda bol miktarda var. Vatandaşlarımız levrek, somon gibi havuz balıklarını tüketebilir. 1 Eylül'e kadar deniz balıklarından biraz mahrum kalacağız." dedi. 

Yeni sezon hazırlıklarının sürdüğünü dile getiren Bayrak, yol haritasını belirlemek için Ankara'da bakanlık yetkilileriyle toplantı yapacaklarını kaydetti.

Sinop'ta tezgahlarda yer alan deniz balıklarının kilogramı barbunyada 35, mezgitte 25, karagözde ise 20 liradan satılıyor. 

Havuz balıklarında ise levreğin kilogramı 27, somon 17, çipura ise 22 liradan satışa sunuluyor. 
Editör: Vitrin Haber