Memleketi Sinop'ta da ilk olarak toptan demir satışı ile iş hayatına başlayan Menteş, hayatını verdiği demir işini bırakıp gıda sektörüne girdi. Yurdun 4 bir köşesinden yöresel kahvaltı ürünlerini Sinop'a taşıyan başarılı iş adamı, 'Kahvaltı Dünyası' adıyla açtığı iş yerinde farklı bir konsept oluşturdu. İki katlı iş yerinin ilk katını organik yöresel kahvaltı ürünlerinin satışına ayıran Menteş, üst katı da açık büfe kahvaltı salonu yaptı. Sabahtan akşam saatlerine kadar açık büfe imkanı sunan yeni işletme, kısa sürede ismini duyurmayı başardı.  
 
İLK BAŞTA GÜLENLER OLDU, ŞİMDİ TEBRİK EDİYORLAR
Memleketinde olmaktan ve Sinoplulara hizmet vermekten mutlu olduğunu dile getiren Nihat Menteş; "12 yaşından bu yana İstanbul Fatih'teydim. Asıl mesleğim toptan demir satışı. 2 yıl önce Sinop'a geldim ve bir firma kurduk. Buradaki toptan demir satışı İstanbul'da ki gibi değildi. Burada veresiye çok olduğu için bir çok sıkıntılar çektik. Krizi olmayan ve sürekli tüketilen bir sektöre girelim istedik. İstanbul'da çelik konstrüksiyon ve prefabrik evler üzerine çalışıyorduk. Bu işe başlarken bana bazı arkadaşlar 'demirciden şarkütericimi olur?' diyerek güldüler. Şimdi arkadaşlar mekanı ve verdiğimiz hizmeti görünce tebrik ediyorlar" dedi.  

SEKTÖRDEN ANLAMIYORDUM, AMA UZMAN BİR EKİP KURDUM

İş adamı Nihat Menteş açıklamalarına şöyle devam etti; "Mesleğim icabı ben bu işin sadece dekor olayında vardım. Sektörde hiç bir şey bilmeyerek işe başladım. Kolları sıvadım ve uzman arkadaşlara bir ekip oluşturduk. Ürünlerimizin tamamını yöresel yapalım istedik. Ekibimiz bir çok yörenin damak tadını Sinop'a taşımak için çalışma başlattılar. 

ORGANİK YÖRESEL ÜRÜNLERİ SİNOP'A TAŞIDIK
Mesela Boyabat'ın hakiki tereyağı, Bürnük'ten petek balı, Bafra'dan hakiki köy yumurtası, Antep'ten ezme, Tokat'tan acuka, Trakya'dan kaşar, Erzincan'dan tulum peyniri, süzme bal, Mersin Torosların organik balı, Balıkesir'in sepet ve kelle peynirleri gibi daha sayamadığım bir çok ürünü Sinop'a getirdik. Süt kaymağı ve krema kaymağımız, yoğurdumuz, hakiki sızma zeytinyağımız, balın bir çok çeşidi, arı sütü, polen, propolis, 3 çeşit tereyağımız gibi bir çok ürünümüz mevcut.

SİNOP'TA FARKLI BİR KONSEPT OLUŞTURDUK
Farklı bir konsept oluşturduk. Alt katımızda satış reyonlarımız var, üst katta da açık büfe kahvaltı salonumuz mevcut. Vatandaşımız alt katımızda bulunan satış reyonlarımızda gördüklerini burada yiyebiliyor. Ya da burada yediklerini alt satış bölümümüzden alıp evlerine götürebiliyor. Bunun haricinde açık büfe kahvaltımızda sigara böreğinden, salatasına, sebzesinden, kızartmalarımıza bir çok lezzeti bulmanız mümkün. Kahvaltımızda topladığınızda yaklaşık 33 çeşit ürünümüz var. Ayrıca hafta içi acelesi olanlar için hazır menüden oluşan kahvaltı tabağı veriyoruz. Ayrıca isteyene sadece sandviç ekmekte veriyoruz. Açık büfenin fiyatı 20 TL, Hazır menü 12 TL ve sandviç ekmeği de kişi başı 5 TL olarak belirledik. İleri ki günlerde de evinden çıkmak istemeyen vatandaşlarımıza evlere servis kahvaltı ve kahvaltılık alışveriş hizmeti vereceğiz. 

ŞARKÜTERİNİN GERÇEK KİMLİĞİ BU
Bizim burada en önemli özelliğimiz, market de değiliz. Sigara satmıyoruz, tekel bayisi de değiliz. İstanbul'da şarküteri denildiğinde sadece kahvaltılık akla geliyor. Ancak burada şarküteri denildiğinde insanların aklına tekel ürünleri geliyor. Biz kentimizde gerçek şarküteri kimliğini oturtmak istedik. Bizde sigara, içki, ya da temizlik malzemesi olmaz. Burada biz sadece kahvaltı üzerine aklınıza ne geliyorsa, onun üzerine faaliyet gösteriyoruz"

Bir çok lezzeti Sinoplularla buluşturan Kahvaltı Dünyası, Etnoğrafya Müzesi karşısında hizmet veriyor.

Advertorial Haber

 
Editör: Vitrin Haber