Sinop cezaevinde mahkumlar ve sivil işçiler tarafından üretilen gömlekler Sudi Arabistan'ın başkenti Cidde'de tam not aldı.

MÜSİAD'ın öncülüğünde Adalet Bakanlığı ve özel sektör işbirliğiyle Sinop Kapalı Cezaevi'ne 1 milyon dolarlık yatırımla açılan tekstil fabrikası dünyaya açılıyor. 

Cidde'de Sinop tanıtımı
Cidde'de düzenlenen Türkiye Suudi Arabistan İş Forumu'na MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve bazı Türk işadamlarıyla birlikte katılan Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Sinop Cezaevi'nde üretilen gömlekleri Körfez ülkelerinde faaliyet gösteren iş adamlarına tanıttı. Cidde Ticaret ve Sanayi Odası (JCCI) plazasında, Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, büyükelçilik yetkilileri, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saleh Abdullah Kamel, oda üyeleri, Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile çok sayıda üst düzey Suudi yetkilinin katılımıyla yapılan forumda ayrıca, Sinop'un doğal ve tarihi güzelliklerinin de tanıtımı yapıldı.   

20 bin sipariş alındı
Arap tekstil firmalarının büyük ilgi gösterdiği gömleklerden yaklaşık 20 bin sipariş alındığı belirtildi. MÜSİAD'ın Cidde'de Sinop rüzgarı estirdiğini dile getiren Başkan Gökmen, ilerleyen günlerde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın öncülüğünde ve desteğinde Türk Arap Turizm Zirvesi'nin Sinop'ta yapılması için çalışma başlattıklarını dile getirdi. Gökmen; "Sayın genel başkanımızın desteği ile körfez ülke turizm şirketlerini Sinop'ta ağırlayacağız" dedi. 

Gömlekler tam not aldı
Sinop Cezaevinde üretilen gömleklerin Cidde'de tam not aldığını dile getiren Ahmet Hilmi Gökmen, yurt dışından ilk siparişi aldıklarını belirterek, ihracata daha çok ağırlık vereceklerini kaydetti. 

Hazır giyimde Türkiye'ye rağbet var
Ortadoğu'da tekstilde özellikle Türk mallarının ilgi gördüğünü, Çin mallarına ise rağbet olmadığını söyleyen Başkan Gökmen, hazır giyimde Türkiye'nin ciddi bir üretim merkezi olduğunu sözlerine ekledi. 
Editör: Vitrin Haber