Sinop Çamlıca Yükseköğrenim Yurdu ve Esentepe derneklerinin katkılarıyla Seyyit Bilal Yurdu adına düzenlenen "13. Geleneksel Büyük Kermes" büyük ilgi görüyor.

Sinop'ta öğrenciler yararına faaliyet gösteren dernekler birleşerek maddi durumu yetersiz öğrenciler yararına dev bir kermes organize etti. Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen ve "Hayır Çarşısı" adıyla açılan dev kermes, gerçekleştirilen törenle Otel Melia Kasım arkasında ki yat yanaşma rıhtımında Pzartesi günü hizmete girdi.

28 Ağustos tarihine kadar faaliyet gösterecek olan kermesin ticari bir amacının olmadığını belirten  Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, kermesten elde edilecek gelirin maddi durumu yetersiz öğrenciler yararına kullanılacağını söyledi. Tüm Sinopluları kermese beklediklerini dile getiren Bulat, bu yıl ki organizasyonun deniz kenarında farklı bir ortamda gerçekleşmesinin de büyük rabete neden olduğunu kaydetti. 

Kermeste et ve tavuk döner ile Türk kahvesi içme fırsatı bulan Sinoplular, özenle hazırlanmış Sinop mutfağının eşsiz lezzetleri olan katlama, mantı etli ekmek ve ev yemekleri ile, el emeği-göz çeyiz ve tekstil ürünlerini piyasa fiyatının altında satın alabiliyor. 
Editör: Vitrin Haber