Tarih ve Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı Başvuruları Başladı

Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tarih ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Fen Bilgisi Eğitimi alanlarında Yüksek Lisans programlarının başvuruları başladı.  

Kaliteli bir kadro ve güçlü bir programla gerek Tarih gerekse Fen Eğitimi alanında hem Sinop'un hem de çevresinin önemli bir ihtiyacına cevap verilmiş olacak.

Tarih Tezli Yüksek Lisans Programı başvuruları için; Tarih, Arkeoloji, Tarih Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunlarının başvurularının kabul edilmesi planlanıyor. Tarih Tezsiz Yüksek Lisans Programı başvuruları için ise herhangi bir alan kısıtlaması bulunmuyor.

Fen Bilgisi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı başvuruları için; Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Ortaöğretim Fen Alanları Öğretmenlikleri mezunlarının başvuruları kabul ediliyor.

Yüksek Lisans Başvuruları için öngörülen takvime göre; Başvurular: 18-22 Ağustos; Yabancı Dil Sınavı: 2 Eylül ve Mülakat-Yazılı Sınav: 5 Eylül tarihlerinde yapılacak.Tezli Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adayların ALES puanlarının en az 55 olması şart. Yabancı dil puanını gösteren bir belgeye sahip olmayan (YDS veya eşdeğerliği kabul edilen başka bir dil sınavı) adayların mutlaka "Yabancı Dil" sınavına girmesi gerekiyor. Dil puanını belgeleyemediği halde “Yabancı Dil” sınavına da girmeyen adaylar elenmiş kabul ediliyor. Programa kabulde; ALES puanının yüzde 50’si, mezuniyet not ortalamasının yüzde 20’si, yabancı dil puanının yüzde 10’u ve mülakat sınav sonucunun yüzde 20’si üzerinden değerlendirme yapılıyor. Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adaylardan ise ALES ve yabancı dil şartı aranmıyor. Adayların bu programa kabulü ise; lisans mezuniyet not ortalamalarının en yüksek puandan itibaren sıralanarak ilan edilen kontenjan sayısına göre yapılıyor.

Süreçle ilgili veya Yüksek Lisans programları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü internet siteleri takip edilebilir. 

Editör: Vitrin Haber