Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nihat Dalgın'ı atadı.   

Sinop Üniversitesi'nde 7 Temmuz tarihinde rektörlük seçimi ardından YÖK'ün belirlediği 3 isimden biri olan Prof. Dr. Nihat Dalgın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bayram arefesinde rektör olarak atandı.  

7 Temmuz tarihinde yapılan seçimlerde 167 oy kullanılmış, sandıktan 75 oyla mevcut rektör Prof. Dr. Recep Bircan birinci çıkarken, Prof. Dr. Sedat Karayücel 37 oyla ikinci, Prof. Dr. Nihat Dalgın 27 oyla üçüncü ve Prof. Dr. Kamil Demirci'de 25 oyla dördüncü olmuştu. 

Sandıktan çıkan sonuçlar 9 Temmuz tarihinde YÖK'e gönderildi. 10-12 Temmuz'da YÖK tarafından kurulan komisyon rektör adaylarını inceledi ve konu YÖK genel kurulunda görüşüldü.  YÖK tarafından belirlenen 3 adayın ismi Cumhurbaşkanlığına sunuldu. Cumhurbaşkanlığı'na verilen sıralama ise 1.  Prof. Dr. Recep Bircan, 2. Prof. Dr. Nihat Dalgın ve 3. Prof. Dr. Sedat Karayücel oldu. 

Son sözü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prof. Dr. Nihat Dalgın'ı rektör olarak atadığı ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere saraydan çıktığı kaydedildi. 

Sinop Üniversitesinde uğurlu rakam 27 
Bir önceki dönemde de mevcut rektör Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu 32 oy alarak birinci, Prof. Dr. Recep Bircan'da Dalgın gibi 27 oy alarak ikinci olmuş. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Recep Bircan'ı atamıştı.  

PROF. DR NİHAT DALGIN KİMDİR?
1964 yılında Ladik/Samsun’da doğdu; Lisans öncesi eğitimini Samsun’da tamamladı. 1987 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1988-1990 yıllarında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Aynı yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nde eğitim gördü. 1990-1994 Yıllarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Anabilim Dalında hazırladığı “İslam Hukukuna Göre Sigorta”  konulu tez ile İslam Hukuku doktoru ünvanını aldı. 1999 yılında İslam Hukuku Doçenti, 2006 yılında İslam Hukuku Profesörü oldu. 2006-2009 yıllarında “Samsun Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeliği”; 2009 yılından beri “İlahiyat Fakültesi Eğitim ve Araştırma Derneği” (Samsun) Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Arapça ve Almanca bilmektedir.Evli ve dört çocuk babasıdır. 

Uzmanı olduğu alanla ilgili birçok kitabı ve bilimsel saygınlığı kabul gören birçok dergide yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Bugüne kadar yürüttüğü idari görevler: 1994-1995 Rize İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, 1995-1997 Trabzon İlahiyat Meslek Yüksekokulu Müdürü (Kurucu Müdür), 2009-2012 Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, 2013 Temmuz Ayında başlayan ve halen devam etmekte olan Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı (Kurucu Dekan).