Emir Gazi Tayboğa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi)’nde mezuniyet töreni düzenlendi. Tören sonunda öğrenciler mezuniyetlerini hep birlikte keplerini havaya atarak kutladı.
 
Mezuniyet Töreni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından beden eğitimi öğretmeni Gülden Akdeniz Çırpıcı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Emir Gazi Tayboğa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Salih Yalçın mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.  Yalçın; “Bir Eğitim Öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Okulumuza dört yıl önce kayıt olan sizler bu Eğitim Öğretim yılının sonunda mezuniyet belgesi almaya hak kazandınız. Bende yaklaşık dört yıl önce sizlerle birlikte bu okula tayin oldum. Benim bu okula diğer öğretmen arkadaşlarımla birlikte dört yıl boyunca emek verdiğimiz ilk mezunlar sizlersiniz. Aynı zamanda bu okulumuzun 33. dönem olarak mezunları sizlersiniz. Okulumuz ilk mezunlarını 1976 yılında vermiştir. Ayrıca okulumuzun 3. dönem mezunlarımızdan Haşim Aydın hocamızda mezun olduğu bu okulda görev yapmaktadır” dedi.

Konuşmasında öğrencilerine zamanın hızla akıp gittiğini ve bu hızla akan zamanı en güzel şekliyle değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Yalçın; “Geriye dönük bakıldığında zamanın nasıl hızla akıp gittiğini gözlemekteyiz. Okulumuza kayıt olduktan sonra dört yıllık süre içerisinde sizlerin de bizlerinde zaman zaman hem üzüntülü hem mutlu olduğu anlar olmuştur. Fakat her biriniz bizler için çok önemli birer değersiniz ve sizleri çok seviyoruz. Burada sizlere emek veren eğitip öğreten ve şekillenmenize katkıda bulunan, sizlere rehberlik yapan, sıkıntılarınızı çeken, fedakar idareci ve öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Bu konuda saygı değer velilerimiz ve Okul Aile Birliği Başkanımız ve üyeleri bizleri yalnız bırakmadılar ve desteklerini hiçbir zaman esirgememişlerdir. Onlara da buradan tek tek teşekkür ediyorum. 

Hedefiniz sadece bu liseyi bitirmek olmamalı. Hayatınızda esas hedefinizi belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için zemin hazırlayıp hedefinize ulaşmak sizlerin kendi ellerinde. Bunu için kendinize doğru hedefler belirlemeli ve hedefinize ulaşmak için karşınıza çıkacak olan bir takım engeller, acemilikler ve zorluklar olsa da sizler azim, kararlılık, dik duruşunuz her şeyden önce aldığınız eğitim çok önemli bir sermayeni olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Sizleri ileride arzu ettiğiniz ve mutlu olduğunuz meslekleri yaparken görebilmek biz öğretmenlerinizin en büyük mutluluğu olacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile bizleri de unutmayacağınızı umarak sağlıklı, başarı ve mutluluk dolu yaşam dileklerim ile sizleri buradan uğurluyorum.  Mezuniyetiniz uğurlu yolunuz açık olsun” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen okul birincisi Aslıhan Koç mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Kendilerine değerli tecrübeler kazandıran öğretmenlerine teşekkür eden Koç konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Başlangıçlar güzeldir bitişler zor, kavuşmalar heyecanlı ve mutlu ayrılıklar acıdır, sizden bir şeyler kalır geride kırılan kalbinizden bir parçamı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlar ile açıyoruz. Dört yıllık eğitim süreci içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı, kısacası vatana ve millete yararlı birer birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Bu duygular içinde gururlu ve hüzünlü bir şekilde okuluma veda ederken bayrağı sizlere teslim ediyorum. Bizler bir mevsimlik bir çiçek gibi bu okuldan geldik bitiyoruz, başkalarının da biteceği gibi. Ancak mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Voltaire’in de dediği gibi “Bahçemizi hiç kurutmayacağız”, sulamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bizlerin yetişmesinde olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygı ile öpüyoruz.  Onlara olan saygım, sevgim yaşım büyüdükçe o oranda büyüyecek ve kalbimin bir köşesinde olmaya devam edeceklerdir. Benden desteğini esirgemeyen başta alan şefim olan Fikret Söyünmez, eşi Hacer Söyünmez, Sınıf Öğretmenimiz Muazzez İlikmen, ailem ve tüm sevdiklerime teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımıza ve bizden sonra yerimizi alacak olan kardeşlerimize de bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.
Mezuniyet töreni okul birincisi olan Aslıhan Koç’un mezuniyet kütüğüne bröve çakması, öğrencilerin hazırlamış oldukları sunuların izlenmesi, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve 10. Yıl Marşı eşliğinde “Geleceğe Merhaba, Haydi Kepler Havaya” diyerek mezun olan öğrenciler tarafından hep birlikte keplerin fırlatması ile sona erdi.                             
 
Editör: Vitrin Haber