Sinop'ta Yaz Kur'an Kursu öğrencileri tarafından düzenlenen Kadir Gecesi etkinliği büyük ilgi gördü.
 
Sinop Merkez Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisi'nde gerçekleştirilen Yaz Kur'an Kursuna devam eden öğrenciler tarafından, Kadir Gecesini kutlama programı düzenledi. Ezberledikleri sure, dua ve koro halinde okudukları ilahilerle, velilerinin ve cami cemaatinin karşısına çıkan minikler duygulu anlar yaşattı.

Programı hazırlayan cami görevlileri imam hatip Muhammet Başoğlu ve Müezzin Kayyım Osman Kaya, öğrencilerin programa ciddiyetle ve gönülden hazırladıklarını söyledi. Ailelerin ve vatandaşların programa gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirten Muhammet Başoğlu, amaçlarının kursların çocuklar üzerindeki olumlu etkiyi anlatmak olduğunu söyledi. Başoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Dairesinin Yaz Kuran Kursu hizmet ve eğitim kalitesini artırma adına yaptığı eğitim çalışmalarının da önemine dikkat çekti.

Sinop İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Konukçu da konuşmasında, Yaz Kur'an Kursunda öğrencilere yönelik çalışmalarını ve sonuçlarını paylaştı. Konukçu daha sonra programa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.
 
Editör: Vitrin Haber