Sinop’un yetiştirdiği önemli isimlerden olan ve halen Eskişehir Valisi olarak görev yapan Güngör Azim Tuna ortaokul ve lise eğitimini aldığı Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Okul aile birliğinin daveti üzerine gerçekleşen ziyarete, okul aile birliği üyeleri, Sinop İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Hakkı Bafralı, okulda görev yapmış halen emekli olan emektarları ve Vali Tuna'nın dönem arkadaşları ile İmam Hatip Lisesi mezunları katıldı.

Eski günlerin konuşulduğu ve anıların tazelendiği samimi sohbetten sonra, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden bir grup ile bir araya gelen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, öğrencilerle birikimlerini ve tecrübelerini paylaştı. Ülkenin refahı ve kalkınması için, akademik başarının yanında manevi eğitim alan gençlerin yetişmesinin önemini vurgulayan Vali Güngör Azim Tuna’nın konuşması öğrenciler tarafından adeta nefes almadan dinlendi. Okul birincisi Safa Özkan’ın okul öğrencileri adına teşekkürü ve Kur’an-ı Kerim hediyesinden sonra öğrencilerle birebir sohbet eden Vali Tuna, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ardından okuldan ayrıldı.

Ziyareti değerlendiren öğrenciler, çok heyecanlandıklarını ve böyle bir ismin kendi içlerinden çıkmasından dolayı İmam Hatip Lisesi öğrencisi oldukları için gurur duyduklarını ifade ettiler.
 
Editör: Vitrin Haber