Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferans öncesinde katılımcılara ve öğrencilere, 18 Mart Çanakkale Savaşları ile ilgili sinevizyon eşliğinde Çanakkale şiiri dinletildi. 

Daha sonra; Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptığı konuşmada, ”Bizler, asrın gençlerini yetiştiriyoruz” diyerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun çalışmaları ve bu yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine sağlanan imkanlarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger,”Benim de üniversitede okuyan çocuklarım var, o nedenle sizleri çok iyi anlıyorum” diyerek başladığı konuşmasında, evrende küçükten büyüğe ve büyükten küçüğe çeşitli örnekler vererek, dünyanın da bu evren içerisinde zerre kadar bile olmadığını ama bu dünyada yaşayan insanların da her şeyi kendi iradesiyle yaptıklarını ve hatta doğanın dengesini bozanın da insan olduğunu belirterek özetle şunları söyledi: “Biz Türkler Anadolu insanı olarak yatay hareketliliği çok seviyoruz. Tarihe bakarsak, Türklerin devlet kurma becerileri çok. Bugüne kadar 16 devlet kurmuşuz. Devlet mevhumu çok önemli. En başta can güvenliği olmak üzere birçok şeyi devlet sağlar. Şunu unutmayınız, dünya bizim her şeyimiz; iyiyi de, kötüyü de bu dünyada yapıyoruz. Biz; bir imparatorluğu 600 yıl sürdürmüş bir milletiz. Bunu her millet yapamaz. Çanakkale Savaşları bu milletin kahramanlık destanıdır” diyerek, “Çanakkale Şiiri”ni duygusal bir şekilde öğrencilere bir kez daha ezbere okudu. 

Bu coğrafyada yaşamanın bizlere büyük avantajlar sağladığını belirten Vali Köşger konuşmasında, öğrencilere üniversite eğitiminin neler kazandıracağı konusunda çeşitli açıklamalarda bulunarak, “Bir ipekböceği kozası gibi, kimsenin müdahalesi olmadan kozanızdan kendi imkanlarınızla çıkmasını becereceksiniz” dedi. 

Vali Yavuz Selim Köşger ile birlikte Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Osman Coşkun, Vali Yrd. Ekrem Yaman, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Defterdarı M. Emin Narta, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kamil Demirci, KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve KYK Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen ile üniversite öğrencilerinin katıldığı konferans sonunda, öğrencilerin soruları ve sorunları ile yakından ilgilenen Vali Köşger’e plaket ve çiçek sunuldu. 

Haber: Hikmet Kurada / Sinop  

Editör: Vitrin Haber