Sinop'ta ilköğretim haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk İlkokulu-Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu’nda düzenlenen tören sırasında Vali Köşger, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. 

Sinop’ta ilköğretim haftası dün düzenlenen törenlerle başladı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk olarak saat 10.00’da Valilik Meydanında tören düzenlendi. Çelenk suna töreni ardından saat 11.00’de de Atatürk İlkokulu-Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu’nda kutlama programı gerçekleştirildi. 

Vali Yavuz Selim'in programın yapılacağı okula girişi sırasında öğrenciler Köşger’i çiçeklerle karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Öğrenci Andı’nın okunması ve okul öğrencilerinden Deniz Güney'in, “Okuma Yazma“ isimli şiiri okumasıyla devam etti. Oldukça renkli anların yaşandığı programa katılan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Projeler Daire Başkanı İlkay Aydın, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi. Konuşmasında eğitimin önemine değinen Daire Başkanı Aydın; "Eğitim ve öğretim bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, milli ve manevi değerlerimizi koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran vazgeçilmez, olmazsa olmaz ve ertelenemez bir süreçtir. Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak, rekabette üstünlük sağlamak amacı ile amansız bir yarış devam etmektedir. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olmasının yolu iyi bir eğitim sisteminden ve bunun başarılı bir şekilde uygulamasından geçmektedir” diye konuştu. 

Tören, öğrencilerin sahne aldığı “Ana dilsiz kalmam” adlı gösteriyle sona erdi.

Editör: Vitrin Haber