Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamı, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için uyguladığı ‘okula uyum eğitim’leri başladı. Çok sayıda öğrencinin ders başı yaptığı Sinop’ta öğrenciler kadar, onları okullarına götüren velileri de heyecanlıydı. 

Okula uyum eğitimi kapsamında Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda da tören düzenlendi. Burada ilk kez okul sıraları ile buluşacak olan miniklerin heyecanı yüzlerine yansıdı. Törende bir konuşma yapan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara ve başarılara vesile olmasını diledi. Evlatlarının eğitim hayatlarının ilk gününde büyük heyecan yaşayan ailelere seslenen Okul Müdürü İbrahim Arslan velilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Arslan; “Evlatlarımız bugün yeni bir hayata başlıyor. Bundan sonraki yaşamlarının şekillenmesinde bu sıralar büyük katkı sağlayacak. Öğretmenlerimize güvenin. Hepsi tecrübeli ve işinin ehli eğitimcilerdir. Sizlerden en önemli isteğim ise çocuklarınızı olduğu gibi kabullenmenizdir. Çünkü her çocuğunu kendine has meziyeti vardır. Tek yumurta ikizleri dahi farklı yaradılış özelliğine sahiptir. Bu sebeple evlatlarımızı sıkmadan ve bunaltmadan onların ilgi ve yeteneklerini tespit ederek yönlendirmeye çalışalım” dedi. 

UYUM EĞİTİMİ 12 EYLÜL CUMA GÜNÜ SONA ERİYOR

Uyum eğitim programının 15 Eylül Cuma gününe kadar devam edeceğini belirten Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, bu süre içerisinde öğrencilerin arkadaşları ve öğretmenleri ile kaynaşarak 18 Eylül tarihinde başlayacak olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılına daha motive bir şekilde giriş yapacaklarını ifade etti. Arslan; “Bugün okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimizin tanışma günü olacak. Yarından itibaren ise uyum haftası programı çerçevesinde 09-12 saatleri arasında eğitimler gerçekleştirilecek. 15 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek eğitim ve kaynaşma programlarının neticesinde öğrencilerimiz yeni haftaya daha adapte olmuş bir şekilde başlayacaklar. Bu anlamda yeni eğitim öğretim yılının bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ediyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı bir yıl diliyorum” diye konuştu. 

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİKLER YAPILACAK

Okula uyum eğitimi programı kapsamında, farklı okullardan gelen öğrencilerin yeni  gittikleri okullara daha çabuk uyum sağlamaları amacıyla okullarda "hoşgeldin"  karşılamaları, okul tanıtım etkinlikleri, öğretmen tanışma etkinlikleri, arkadaş  kaynaşma etkinlikleri ve okul kuralları tanıtımı gibi çeşitli etkinlikler yapılacak. 

Yeni eğitim öğretim yılına bir hafta önce okula başlayan okul öncesi,  ilkokul, ortaokul öğrencilerinin okula uyum eğitimleri 12 Eylül Cuma günü sona  erecek.  
Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin, alışkın olduğu ev  ortamından ayrılarak değişik özellikler taşıyan okul ortamına geçişlerinde okul  kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, oyun, drama ve sportif  etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını  tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren  okullar açılmadan bir hafta önce uyum programı uygulaması yapılıyor. 
 
Editör: Vitrin Haber