Coğrafya öğretiminde Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanımı bilimsel araştırma projesi (BAP) gerçekleştirildi. 

Yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Ayas’ın yaptığı  “Coğrafya öğretiminde Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanımı” bilimsel araştırma projesi 17-23 Haziran tarihleri arasında Sinop İl Milli Eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Çocuk Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirildi. 
Projeye Sinop ili ilköğretim, lise ve benzeri eğitim kurumlarında görev yapan toplam 37 Coğrafya ve Sosyal Bilgiler öğretmeni katıldı. Projenin çalışma konuları arasında; Coğrafya öğretiminde teknoloji, çağdaş öğretim yöntemleri, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin temel yapısı, CBS’de veri kaynakları, CBS’de sorgulamalar ve analizler, Google Earth görüntülerinin Coğrafya derslerinde kullanımı, internet tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) uygulamaları, açık kaynak kodlu CBS yazılımlarının Coğrafya derslerinde kullanılması, yer belirleme sistemi ile (GPS) konum belirleme,   ArcGIS yazılımının tanınması, ArcGIS yazılımını kullanarak veri ekleme veri analizi ve sorgulamaları gibi başlıklar bulunmaktadır. 

Toplam 5 günlük eğitimin ardından projeye katılanlara sertifikaları takdim edildi. Projeye katılan öğretmenler ve proje personeli proje kapanış gününde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Otelinde yemekte bir araya geldiler.  

Editör: Vitrin Haber