Sinop İlim Yayma Cemiyeti  tarafından organizasyonu yürütülen, ülke düzeyinde bu yıl 6. sı düzenlenecek“Kitap Okuma ve Bilgi Yarışması”, ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ teması ile gerçekleştirilecek. 

Organizasyon Gerze İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER, Ensar ve TÜGVA ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Eserde “Kur’an bize yeter- Peygamber’e gerek yok diyerek, Peygamber Efendimizi değersizleştirilme, önemsizleştirilme ve onun örnekliğine yapılan saldırılara karşı duran, Hz. Muhammed SAV in sünnetinin ne olduğunu, önemini başta Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle sohbet tadında yorumlayan güzel bir üslupla anlatılacak.

Programın amacı okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak.
 Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konusuyla hedef; Kur’an ve Sünnet’ in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur’an-ı Kerim-i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korumak.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Allah (cc)’ın rızasını kazanmak için çıktığı yolculukta, hanelerimize âyet ve hadis bütünlüğünün bereketini sunmayı, insanlığı Allah katında son din olan İslâm’ın temel iki büyük kaynağıyla buluşturma amaçlanıyor. 

Yarışma, Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan, ayet ve hadislerle Kur’an-Sünnet Bütünlüğü konusu çerçevesinde M. Es’ad Coşan’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” adlı özel hazırlanan eserinden yapılacaktır. B kategorisinde aynı eserin sadeleştirilmiş hali olacak.

A Kategorisi 10 yaş altı yarışmacılar için ise çocukların yaşlarına uygun hikayeli ve resimli “Peygamberimizden Dini Hikayeler” adlı eserden yapılacaktır. Yarışmamızda yazılı olarak sorulan çoktan seçmeli sorular (test) ile yarışmacıların sıralaması belirlenecek.

Yarışmaya www.ufkayolculuk.com internet adresinden başvuru yapılabilecek. Yarışma kayıtları 13 Kasım’da başlayıp 04 Mart 2018 tarihinde sona erecek. 8 Nisan 2018 tarihinde yazılı sınav olacak.

Kategorilerin detaylı açıklaması ise şu şekilde; 
A Kategorisi: 10 yaşından küçük olanlar, B Kategorisi: 10-14 yaş arası, C Kategorisi: 14-19 yaş arası, D Kategorisi: 19-30 yaş arası, E Kategorisi: 30 yaşından büyük olanlar, F Kategorisi/İhtisas Kategorisi: Resmi veya fahri din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir.

Sinop İl Ödülleri:
A   Kategorisi Birinciye 300 TL, İkinciye 200 TL, Üçüncüye 100 TL.  B Kategorisi Birinciye 300 TL, İkinciye 200 TL, Üçüncüye 100 TL. C Kategorisi Birinciye 400 TL, İkinciye 300 TL, Üçüncüye 200 TL, Dördüncüye 100 TL, Beşinciye 100 TL. D Kategorisi Birinciye 400 TL, İkinciye 300 TL, Üçüncüye 200 TL, Dördüncüye 100 TL, Beşinciye 100 TL. E Kategorisi Birinciye 400 TL, İkinciye 300 TL, Üçüncüye 200 TL, 
Dördüncüye 100 TL.
 
Editör: Vitrin Haber