Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atama ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Nevzat Türkkan için veda yemeği düzenlendi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da 3,5 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Nevzat Türkkan’a veda yemeği düzenledi. Bir Otel’de düzenlenen veda yemeğine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve daire müdürleri katıldı. 

Veda yemeğinde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın çalışkanlığı ve gayreti sayesinde kısa sürede Ordu’ya birçok eğitim tesisi kazandırdığını ve eğitimde kaliteyi artırdığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın başarılı ve sevilen bir yönetici olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, 3,5 yıl Ordu’da görev yaptı. İlk İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ordu’da başlamış olmanın heyecanıyla dört elle mesleğine sarılmış, toplumun her kesimi, her kademesiyle çok yakın diyaloglar kurmuş, samimi iletişim halinde olan birisiydi. Bu yönünü de çok takdir ettim. Nerede milli eğitimle ilgili nerede bir iş var sorun var ise, müdürümüz onu bir şekilde çözmüş ve çözmek için büyük gayretler sarf etmiş ve eninde sonun da başarmış” dedi.

Konuşmasında, Ordu’da kamu arazisi olmaması nedeniyle kamu yatırımı yapmanın zorluklarına değinen Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun açmazlarından birisi kamu yatırımı yapacak arazi olmamasıdır. Nereye elinizi atsanız şahıs mülkü. Yatırım yapabilmeniz için kamulaştırma yapmanız gerekiyor. Kamulaştırma ise kolay olmuyor. Bir çok zorlukları var. Kamu yatırımı yapmak, hele hele eğitim yatırımı yapmak kolay iş değil. 80-90 tane eğitim kurumu yapıldı diyoruz. Bunun arkasında çok büyük mücadele ve verilen emek var. Kamulaştırma süreci, proje süreci, ihale süreci kolay iş değildir. Bütün bunları 3,5 yıl gibi kısa sürede başarıp, eğitimde Ordu’ya 8-10 basamak atlatan gayretli bir müdür olarak kendisini takdir ediyoruz” diye konuştu.

Ordu’da ailelerin çocukları okutmak için büyük fedakarlıklara katlandıklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Tarımsal üretimin sadece fındığa dayalı ve kısıtlı olması nedeniyle Ordu’nun iç kesimlerinde yaşayan insanların okumaktan başka çareleri yok. Onlar da bu bilinç içinde okuyorlar. ‘Ceketimi satarım yine de evladımı okuturum’ diyen insanlarımızın emeğini, çabasını boşa çıkartmamak lazım. Çocuklarını bize emanet ediyorlar ki, çocukları okusunlar iyi bir insan olsun, iyi bir vatandaş olsun, iyi bir meslek sahibi olsun istiyorlar. İnsanlar zor şartlar altında çocuklarının iyi eğitim alması için uğraş veriyorlar. Her türlü fedakarlığa katlanıyorlar. Kendileri aç yatıyor, ama çocuğunu okutuyor. Biz de öğretmenler, idareciler bu çocuklarımıza özen göstermez isek, onları heba edersek, bunun vebalini nasıl taşırız. Bu anlamda eğitimin çok önemi var. İnsanlar eğitimi, sadece kültürel açıdan bir yerlere gelsin amacıyla değil, bir meslek ve sanat sahibi olsun, bir iş bulsun diye tercih ediyorlar. Eğitimin başında da milli eğitim müdürü var, öğretmenler var. Onlar gereken özeni, elinden gelen gayreti göstermez iseler, vebal alırlar. Müdürümüzü bu anlamda da tebrik ediyorum. Hakikaten çok güzel çalışmalar icra etti. Ordu eğitimine bir çok eserler kazandırdı. Eğitimde kaliteyi yükseltti. Öğrencilerimiz sınavlarda başarılı olarak iyi yerlere girdiler. Kendisini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da veda yemeğinde bir konuşma yaparak, “Bugüne kadar vermiş olduğu hizmet ve emekleri için sayın müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Müdürümüz nezdinde tüm milli eğitimde görev alan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Sayın valimizin bulunduğu süre içerisinde çok özel hizmetlerde bulunulduğunu biliyoruz. 2012 yılından bu yana 90 ayrı tesisin hem temel atması, hem hizmete alınması, hem de yarımlarının tamamlanması süreci gerçekleşti. Bunun içerisinde yurtlar var, okullar var, spor salonları var, eğitim tesisleri var. Çoğu devlet kaynaklı bu yatırımların bir kısmı da özel gayretlerle elde edilmiş olan özellikle ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında yapılan hizmetlerdir. El birliği ve güç birliği içerisinde başarılmayacak hiçbir şey yok. Müdürümüz Ordu’ya geldiğinde şunu söylemiştik, bu ilde yeni dersliklere çok fazla ihtiyaç var. Çünkü ikili eğitim problem, taşımalı eğitim problem ve bunun da çözümü için en önemli yol tekli eğitime dönüşebilmekti. Şu anda 7-8 adet okulun yapılması halinde tekli eğitine geçmiş olacağız. Bu da bir kişinin başaracağı iş değil. Ama sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Milli Eğitim Bakanımızdan, Hükümet üyelerimizden, milletvekillerimizden, valilerimizden, meclis üyelerimizden el birliği içerisinde çözülen bir sonuçtur. Sonuçta emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Bugün burada bulunma gerekçemiz olan sayın milli eğitim müdürümüze emekleri, gayretleri, sunduğu hizmetler dolayısıyla ilimiz adına, ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Veda yemeğinde duygulu anlar yaşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan da kısa bir konuşma yaparak, duygularını şöyle dile getirdi;

“Karabük’te 26 yıl bir okulda müdürlük yaptım. Yine Karabük’te 10 yıl da il milli eğitim müdür yardımcılığı görevinde bulundum. Ordu’da 3,5 yıl sizlerle beraber hayatımız kesişti. Sizler gibi güzel insanlarla birlikte çalışma imkanımız oldu. Güzel hizmetler yapmaya gayret gösterdik. Birlikte çalıştığımız herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” 

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu Ordu’daki hizmetlerinin anısına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’a bir hediye takdim etti.
 
Editör: Vitrin Haber