CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hafta sonu Türkeli Kaymakamı Mehmet Rıdvan ve Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ile birlikte yapılan istişare toplantısında, Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hizmet binasının Sinop Üniversitesi'ne devredilmesi kararının alınmasını “ çok önemli bir gelişme” olarak değerlendirdi. 

“Türkeli’ne Meslek Yüksek Okulu kazandırılması konusunda somut adımlar atılıyor” diyen CHP’li Karadeniz, “Mevzuat gereği ilgili yasal düzenleme için verdiğim kanun teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda gündeme alınmayı bekliyor. Türkeli’ne Meslek Yüksek Okulunu kazandırmak için her şey hazır. Bu çalışma, siyaset üstü bir çalışma. Hepimiz elimizi taşın altına koyarak gereken ne varsa yapalım.  Bu konuda, ben Sinop Milletvekili olarak üzerime düşen hangi görev varsa yapmaya hazırım” diye konuştu.

 CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Yüksek Öğretim Kurumları Kanununda değişiklik öngören ve Türkeli Meslek Yüksekokulu kurulması hakkında kanun teklifini Sinop Milletvekili seçilir seçilmez verdi. Türkeli, Sinop Üniversitesi’ne bağlı “Türkeli Meslek Yüksek Okulu” adıyla yeni bir akademik eğitim kurumuna kavuşmasını isteyen CHP’li Karadeniz, 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından bu kanun teklifini yenileyerek TBMM Başkanlığı’na sunmuştu. Karadeniz’in Yüksek Öğretim Kurumları Kanununda değişiklik öngören kanun teklifinin yasalaşması durumunda, Türkeli, Sinop Üniversitesi’ne bağlı yeni bir akademik eğitim kurumuna kavuşmuş olacak.
 
Editör: Vitrin Haber