2011-2012 akademik döneminde kurulması konusunda gerekli görüşmelerin yürütüldüğü ve çalışmaların olgunluğa ulaştığı Türkeli ilçesinde Meslek Yüksekokulu açılması çabaları sonuç verdi.  

Yüksekokulun açılabilmesi için gerekli olan binanın tahsisi ve onarımı konusunda Sinop Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkeli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’ın makamında Bircan ile Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan arasında imzalanan protokole göre; mülkiyeti Türkeli Belediye Başkanlığı’na ait olan 5 katlı turistik otel ve arsa, yüksekokul hizmetlerinde kullanılmak üzere üniversiteye tahsis edilecek. Türkeli Belediyesi, meslek yüksekokulun kurulumunun tamamlanmasının ardından tahsis ettiği binanın rektörlüğe verilen projeye uygun olarak derslik, laboratuar, kütüphane ve sosyal alanlarının inşaatı ile diğer bakım ve onarımını yaparak eğitim-öğretime hazır vaziyette rektörlüğe teslim edecek.  

Rektörlük ile Türkeli Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından kurulum çalışmaları hız kazanacak olan Türkeli Meslek Yüksekokulu ile birlikte Sinop Üniversitesi’ne bağlı olan biri il merkezinde olmak üzere diğerleri 3 farklı ilçede bulunan meslek yüksekokulu sayısı 5’e çıkmış olacak. 

Editör: Vitrin Haber