İncelemenin ardından Esnaf Kefalet Salonu'ndaki toplantıda konuşan Dalgın, kooperatif binası ve çevresinin istenilen şartlarda yapılması halinde, meslek yüksekokulunun kurulması için bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Dalgın, göreve geldiği günden bu yana Türkeli'ye meslek yüksekokulu kazandırılmasını eylem planında bulundurduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Sinop Üniversitesi senatosu olarak ilçeden gelen meslek yüksekokulu kurulması isteğini kabul ettik ancak Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) şartların uygun görülmemesi nedeniyle kabul görmedi. Daha sonra Ayancık Meslek Yüksekokulu'na bağlı bir şube olarak Türkeli'den istenen başvuruyu değerlendirdik, kabul ettik ancak YÖK'ten yeniden şartlar nedeniyle kabul görmedi. Biz yine istenilen şartların kaldırılması için uğraşacağız. Ancak bu işte önemli olan siyasi iradenin bu konuda etkin olmasıdır." 

Kaymakam Mustafa Karali ise  ilçeye meslek yüksekokulu kazandırılması için ilçedeki herkesin tek yürek olduğunu belirterek, "İlçe halkımız artık meslek yüksekokulunun kurulmasını istiyor. Tabela asıldıktan sonra herkesin gereken desteğin kat ve kat daha fazlasını yapacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ben bu konuda halkın destek vereceğine yürekten inanıyorum." dedi.
Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan da  yüksekokulunu ilçeye kazandırdıkları takdirde Türkeli'nin gelecek yıl hem çevre yollarıyla, hem de şehir içi güzellikleriyle ivme kazanacağını kaydetti.
 
Editör: Vitrin Haber