Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanını Güncelliyor. Güncelleme çalışmaları kapsamında Sinop’ta 3 bin 158 kişi ile görüşülmesi planlanıyor. 

TÜİK Başkanlığınca 4 Aralık 2014 - 31 Aralık 2015 Tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanan  “Ulusal Eğitim İstatistikleri Veritabanı (UEİVT) Güncelleme Çalışması” hakkında TÜİK Kastamonu Bölge Müdür Vekili Sevgi Altınbaş tarafından bir açıklama yapıldı. TÜİK tarafından 2007 yılında kurulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin alan uygulamasında fertlerin okuryazar olma durumu ve bitirilen son eğitim düzeyine ilişkin verilerin derlendiğini söyleyen Altınbaş; “Bu bilgiler, resmi kurumlardan elde edilen idari kayıtlar ile güncellenerek UEİVT (Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanı) oluşturulmuştu. Eğitim istatistikleri, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı, vakıf ve devlet üniversiteleri, YÖK, ÖSYM, Türkiye İş Kurumu gibi kurumlardan alınan idari kayıtlar kullanılarak güncellenip kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. UEİVT’de “Eğitim Durumu Bilinmeyen” kişilerin eğitim durumlarının tespiti amacıyla TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından 4 Aralık 2014 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerimizde çalışma yapılacaktır” dedi.

TR 82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) Bölgesinde 9 bin 177 fert ile görüşme gerçekleştirilecek
Kastamonu Bölge Müdürlüğü personellerinin okuryazarlık ve eğitim durumlarının belirlenmesi amacıyla Kastamonu ilinde 3 bin 857 kişi, Çankırı ilinde 2bin 162 kişi ve Sinop ilinde 3bin 158 kişi olmak üzere, toplam 9 bin 177 fert ile görüşme yapacağını belirten TÜİK Kastamonu Bölge Müdür Vekili Sevgi Altınbaş; “Çalışmada, telefon numarası olan kişilere telefonla ulaşılacak. Telefon bilgisi olmayan kişiler ise ikametgah adreslerinde görevli personellerimizce ziyaret edilerek okuryazarlık ve eğitim bilgileri tespit edilecektir. Görüşülen kişilerin “Cinsiyeti”, “Yaşı”, “Okuma ve yazma bilme durumu”, “En son hangi okulu bitirdiği”, “Fert telefon numarası” sorulacaktır” diye konuştu.

UEİVT Güncelleme Çalışması Neden Önemlidir?
UEİVT güncelleme çalışmasının önemi hakkında bilgi veren Altınbaş; “UEİVT güncelleme çalışması, eğitim durumu bilinmeyen fertlerin okuryazarlık ve eğitim durumlarının belirlenmesine, ülkemizdeki eğitim durumuna ait göstergelerin hesaplanmasına ve ayrıca Uluslararası İnsani Gelişmişlik göstergelerinden “Ortalama Eğitim Süresi” gibi göstergelerin hesaplanmasına katkı sağlayacaktır. Ulusal Eğitim İstatistikleri Veritabanı (UEİVT) Güncelleme Çalışmasının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, doğru ve güvenilir bilgilerin alınabilmesi için vatandaşlarımızın vereceği destek büyük önem arz etmektedir” dedi.
Editör: Vitrin Haber