2 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz okulunda, öğrencilerin yaz aylarını faydalı bir şekilde değerlendirmesi ve öğrenirken eğlenmeleri amaçlanıyor.

Toplamda 5 hafta sürecek olan yaz okulunun son haftasında ise kursa katılan öğrencilere yönelik doğa kampı düzenlenmesi planlanıyor.

TÜGVA Sinop İl Temsilciliğinde düzenlenecek olan yaz okulu başvuruları ise 29 Haziran'da sona erecek.

Kız ve erkek olmak üzere iki ayrı grup halinde hazırlanacak etkinliklerde öğrenciler, temel dini bilgiler, Esma-ül Hüsna ezberi, Kur'an-ı Kerim okuma eğitimlerinin yanında; okuma, robotik kodlama, bilgisayar oyunları, mangala, yüzme, masa tenisi turnuvaları, tekne turu ve gezi faaliyetleriyle buluşacak.

Alanında uzman eğiticiler tarafından verilecek eğitimlerde, öğrencilerin kültürel ve tarihi açıdan bilinçlenmesi amaçlanıyor.

Eğitimler, turnuvlar,faliyetler  tamamen ücretsiz olup sosyal aktiviteler için ücret talep edilecektir. 

Yaz okulunun başlayacak olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan, yaz okulu vesilesiyle ortaokul öğrencilerinin şuurlanmasını amaçladıklarını belirterek, “Yeni Nesil Gençlik Vakfı olarak üstümüze düşeni görevi yerine getiriyoruz. Yaz döneminde çocuklarımızın eğitimden geri kalmaması ve tatil ikliminden de faydalanmaları, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar ve dostluklar geliştirmeleri amacıyla düzenlenen yaz okulunuza tüm genç kardeşlerimizi davet ediyoruz. Yaz okulumuz vesilesiyle öğrencilerimizi hem eğlendirecek, hem de eğiteceğiz. Bir nevi onları lise çağlarına da hazırlayacağız.” dedi.

TÜGVA Yaz okuluna başvuruda bulunmak isteyenler http://portal.tugva.org/ortaokulyazokulu.aspx adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.Ayrıca bilgi almak için.

Sinop Merkez/05413534372
Durağan 05445663097
Türkeli 05558790557
Ayancık 05456986011
Boyabat 05437244134
 numaralı telefona ulaşabilirler.
Editör: Vitrin Haber