Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Valilik önündeki tören sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt; Başarılı bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulundu. Akkurt; “Günün şartlarına göre yeniden düzenlenen zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve başlatılan “Fatih Projesi” ile beraber etkileşimli tahtalarla öğrencilerimizle buluşturacağımız yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde düzenlediğimiz etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Yukarıda saydığım bu faaliyetlerimizi çok kıymetli öğretmenlerimizle beraber öğrencilerimize hizmet için sunuyoruz. Ayrıca bugün yine ilimizde 400 bin kitabımızı öğrencilerimizin masasına koymanın büyük mutluluğu ve sevincini de sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi. Eğitimde öğretmenlerin büyük sorumluluk yüklendiğini ifade eden Akkurt; “Değerli öğretmen arkadaşlarımdan şunu istiyorum. Öğrencilerimizle ilgilenirken onlara gereken sevginin ve özenin gösterilmesi gerekmekte ve bunda öğretmenlerimizin üzerlerine düşen yükün ağırlığını ve büyüklüğünü hatırlatmak istiyorum. Sizlerin yıl boyunca yılmadan usanmadan bu yükü omuzlayacağınıza inancım tam. Eğitim tarihimiz içerisinde yeni bir sistem ve yeni bir programla karşı karşıyayız. Mutlaka yaptığımız yanlışlarımız eksiklerimiz olmuştur, olacaktır. Bunları telafi edebilmek için önümüzde uzun bir yılımız var ve bunu en iyi şekilde değerlendireceğimize inancım tam. Son olarak 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılar getirmesini diliyor saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Vali Dr. Ahmet Cengiz konuşmasının başında Bingöl ilinde şehit düşen polislerimize ve 1 gün önce Hakkari ilinde şehit düşen askerlerimize rahmet diledi, kederli ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı temennisinde bulundu. Sinop’un geçen sene eğitimde büyük bir başarı yakaladığını belirten Vali Cengiz; “Aslında Sinop eğitim açısından şanslı bir il. Eğitim seviyesi ve eğitimdeki başarısı yıllar itibari ile bakıldığında, diğer illerimizle kıyasladığımızda görülecektir ki gerçekten başarılı bir il. Nitekim geçen sene bunu taçlandırdık ve LYS’de üçüncü sıraya yerleştik” dedi. Bu başarının devamı konusunda gayretli olunması gerektiğini vurgulayan Vali Dr. Ahmet Cengiz; “Benim bu sene arkadaşlarımdan ricam bu eğitim başarısının bir tesadüf olmadığını göstermek, bu başarı grafiğinin yükselerek devam etmesini sağlamak. Eğitim konusunda tatlı bir yarış olmasını arzu ediyorum. İlçeler yarışsın, okullar yarışsın, öğrenciler yarışsın, branşlar ve öğretmenler yarışsın. Ben 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında Cumhuriyet İlköğretim Okulu folklor grubu halk oyunları gösterisi sundu. Gösteriler sonrasında 8. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan miniklere çiçek verdi.

Editör: Vitrin Haber