Sinop Türk Hava Kurumu tarafından model uçak tasarım kursu veriliyor. 

Her yaş gurubuna açık olan ve kursa katılan katılımcıların el becerilerini geliştirmek ve Türk Hava Kurumu'nun (THK) asıl amacı olan havacılığı sevdirmek, tanıtmak için düzenlenen model uçak tasarım kursu Sinop THK eğitim salonunda başladı.
Türk Hava Kurumu Sinop Şubesinde devam eden ve özellikle öğrencilerin ve gençlerin yoğun talep ettikleri kurs, Sinoplular tarafından büyük ilgi görüyor.
Kurslar hakkında bilgi veren Türk Hava Kurumu Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman, tüm Sinopluları kursa katılmaya davet etti. Şişman; “Dönem dönem açtığımız model uçak kurslarımız kurumumuz tarafından görevlendirilen özel eğitmen tarafından verilmekte” dedi. Verilen kurslarda bu zamana kadar yüzün üzerinde kursiyerlere sertifika verdiklerini ifade eden THK Sinop Şubesi Başkanı Nuri Şişman; "Bu kursta lazım olan araç gereçler Türk Hava Kurumu tarafından karşılanıyor. Kurslarımız tamamen ücretsiz. Kursa gelen kursiyerlerimiz model uçak yapımının başlangıç modeli olan Ata Planörü yapıyor. Ata model şu açıdan önemlidir, bütün kesimlere hitap eder ve model uçağın başlangıç modelidir. Bundan sonraki aşamalarda, örneğin çocuklar katılamasalar bile ilk modele gelen yetişkinler kursa devam edebilmektedir" diye konuştu

Editör: Vitrin Haber