Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa; Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Kurum Amirleri, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademik ve İdari personel ile çok sayıda davetli katıldı. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet ERŞAN, alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığında olduğu gibi çağın hastalığı haline gelen teknoloji bağımlılığı ile de mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi.

Ardından konuşan Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, teknoloji bağımlılığının tehlikelerine dikkat çekerek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  
“Teknoloji Bağımlılığı” üzerine konferans veren Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu, dünyadaki en büyük problemlerden birinin akıllı telefonlar olduğunu vurgulayarak, sosyal medya, internet ve oyun bağımlılığının her geçen gün arttığını dile getirdi.

“Bugün kapatmazsak yarın çok geç olacak” sözüyle akıllı telefon kullanımının sınırlandırılması gerektiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu, “Bugün bütün dünyanın en önemli problemlerinden bir tanesi cebimizden hiç çıkarmadığımız akıllı telefonlardır. Çünkü akıllı telefonlar bize kocaman büyüleyici bir dünya sunuyor. Ama o büyüleyici olan dünya aynı zamanda çocuklarımızı ve bizleri kandıran tehlikelerle dolu" diye konuştu.

Sanal dünyadaki tehlikeye karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan Mehmet Şakiroğlu, sözlerine şu ifadelerle devam etti; “19-24 yaş arası gençlerin yüzde 25’i, 24 saat boyunca çevrimiçi kalıyorlar, yani belli aralıklarla uyanıp telefonlarını kontrol edip tekrar uyuyorlar. Bizim sanal dünyada yaşıyor olmamız bu kadar inanılmaz bir noktaya geldi. Sosyal medyayı daha bilinçli kullanmalıyız ve internet dünyasında nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğrenmeliyiz.”
Program sonunda Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu’na hediye takdiminde bulundu.
Editör: Vitrin Haber