‘Fatih Projesi’ kapsamında Sarı Saltuk Anadolu Lisesinde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekin Baş, kurum müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası, tablet bilgisayarların dağıtımı hakkında bilgiler verildi.
Tablet dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Çetinkaya Türkiye genelinde eş zamanlı olarak tablet dağıtım programlarının gerçekleştirildiğini belirtti. Çetinkaya; ”Bugün Türkiye’de 700 bin tablet bilgisayar öğrencilerle buluşuyor. İlimize de Fatih Projesi kapsamında 170 adet tablet bilgisayar gönderilmiş olup bugün burada sembolik olarak 50 adedini dağıtacağız” dedi.

Fatih projesi kapsamında Sinop genelinde dağıtımı yapılan malzemeler hakkında bilgiler veren Vali Çetinkaya; “2012 yılında başlatılan Fatih Projesi kapsamında şimdiye kadar İlimiz genelinde 41 okulumuza 917 dersliğimize etkileşimli tahta kurulmuş olup, 23 okulumuzda bin 754 tablet dağıtılmıştır. 2015 yılı içerisinde 18 okulumuzda 795 adet dersliğimize etkileşimli tahta kurulumu için çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

Teknolojinin kendisinden beklenilen amaç doğrultusunda kullanıldığı taktirde gerçekten büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya; “Benim siz değerli öğrencilerimizden ricam; lütfen verilen bu imkanları beklenilen amaçlar doğrultusunda kullanmanız ve gerçekten eğitimiz anlamında bu teknolojik imkandan faydalanmanız ve sizden beklenildiği şekilde donanımlı, her türlü bilgiye ulaşmış öğrenciler olarak yetişerek ileride Türkiye’nin nüfus gücünü, kalifiye eleman gücünü artırmanızdır. Hepinize yeni tabletleriniz hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekin Baş tarafından öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldı.

Vali Çetinkaya, tablet bilgisayar dağıtım töreni sonrasında Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Öztürk’ü de odasında ziyaret ederek okul hakkında bilgiler aldı. 
Editör: Vitrin Haber