Türk Devletleri Dost ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) Müdürü Prof. Dr. Süleyman Büyükkarcı “Karadeniz Bölgesinde Üniversite İşbirliği Ortak Kültürel Değerler” adlı konferansa katıldı. 

Karadeniz Bölgesinde Üniversite İşbirliği, Ortak Kültürel Değerler (International Conference University Collaboration in the Black Sea Area: Common Educational Values (Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı-univer-sea.net)) adlı Avrupa Birliği tarafından Karadeniz Havzası Sınır Ötesi Faaliyet Programı için finanse edilen ve süresi 24 ay olan bir proje ile ilgili 10-11 Ekim 2014 tarihlerinde bir Uluslararası Konferans düzenlendi. Sinop Üniversitesinin de imzaladığı “İşbirliği Projesi” gereği bu konferansa Sinop Üniversitesi Rektörlüğü’nü temsilen Türk Devletleri Dost ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Büyükkarcı katıldı. Sinop Üniversitesini ve Sinop’u tanıtıcı konuşmalar yapan Büyükkarcı önümüzdeki yıllarda bu projenin devam edeceğini umduklarını, gerek öğretim elemanı ve gerekse öğrencilerin değişimlerinin karşılıklı olarak süreceğini ifade etti. 

İstanbul Aydın Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (Gürcistan), Andrei Saguna Üniversitesi (Romanya) ve Moldova Akademisi’nin ortaklaşa düzenlediği bu Uluslararası Konferans’a Türkiye’nin diğer üniversiteleri ile birlikte Sinop Üniversitesi de katılmış ve yaklaşık 60 kişi programda hazır bulundu.

Programı düzenleyen üniversiteler katılan her üniversite için en az ikişer İngilizce bilen öğrenciyi 1-30 Kasım 2014’ te başlamak üzere internette eğitim gibi çeşitli modüllere davet etti. Programları başarı ile bitirenlere Avrupa Birliği tarafından Eğitim Sertifikası verilecek.

Mart-Nisan 2015 tarihleri arasında “Karadeniz Bölgesinde Üniversite İşbirliği: Ortak Kültürel Değerler” programında yeni bir safha başlayacak. Bu yeni safhada Üniversitemizin de rol alması beklenmekte.

Editör: Vitrin Haber