Sinop Üniversitesi Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sinop Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin matematik ve fen derslerinde edindikleri bilgilerin gerçek hayatın içindeki kullanımlarına yönelik deneyim kazanmaları amacıyla hazırladığı “Ardunio ile Kodlama Eğitimi” projesini hayata geçirdi. 

Yrd. Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan’ın yürütücü, Yrd. Doç. Dr. Nurhan Öztürk, Yrd. Doç Dr. Ayşe Yenilmez Türkoğlu, Murat Avcı ve İrem Üçüncüoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı proje kapsamında öğrencilerin 3 hafta boyunca mühendislik tasarım süreci adımları çerçevesinde, Arduino adlı hazır devre kartlarını programlamayı deneyimlemesi ve fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerini bir arada kullanacakları proje geliştirmeleri planlanıyor.
6 Mayıs 2017 Cumartesi günü ilk aşaması gerçekleştirilen projede öğrencilere, Arduino program dili tanıtımı yapıldı. Bununla birlikte öğrencilerin basit kodlar oluşturdukları çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Süzgün, üniversite öğretim elemanları tarafından verilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti belirterek; Sinop Üniversitesi ile Bilim ve Sanat Merkezi’nin işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Editör: Vitrin Haber