Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, SÜBİTAM Müdürü Doç. Dr. Muhitdin Yılmaz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıza Bayrak, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Korunma tedaviden daha etkilidir 
Programa konuşmacı olarak katılan Öğr. Gör. Dr. Güneş Aytaç Didin, meme kanserinin erken teşhisi için sağlık taramasının önemine dikkat çekti. 
Konuşmasında meme kanserinden korunma yollarını anlatan Öğr. Gör. Dr. Güneş Aytaç Didin, “Erken tanı ve tarama yöntemleri sayesinde meme kanserinin önlenmesi mümkündür. Bununla birlikte düzenli sağlık kontrolleri ve doktorun tarama önerilerinin ihmal edilmemesi de gerekmektedir. Ayrıca uyku düzeninin aksamaması da meme kanserini önleyen faktörlerin başında gelmektedir " dedi.

Konferans sonunda Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, konuşmacı Öğr. Gör. Dr. Güneş Aytaç Didin’e hediye takdiminde bulundu.
Editör: Vitrin Haber