Sinop Üniversitesine kayıt yaptıracak olan öğrenciler kayıt işlemlerini tamamlarken, velileri de çocuklarını bu heyecanlı ve sevinçli günlerinde yalnız bırakmadı. Sinop Üniversitesi her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerin kayıtlar esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm hazırlıkları günler öncesinden tamamladı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Fakültelerde bulunan kayıt merkezlerinde kayıt işlemlerine başlayan öğrenciler, üniversite bünyesindeki sosyal aktiviteler  ve öğrenci merkezli çalışmalar hakkında da kayıt görevlilerinden bilgiler aldılar. 

OTOGARDAN ÖĞRENCİLER İÇİN SERVİS KALDIRILDI
Kayıt işlemleri için çeşitli illerden Sinop’a gelen öğrencileri, otogarda stant açan kayıt görevlileri karşılayarak, kayıt işlemlerinin yapıldığı merkezlere Üniversitenin servisleriyle yönlendirdiler.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ’NİN TERCİH EDİLİRLİLİĞİ HER YIL ARTIYOR  
Yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Sinop Üniversitesine 2016 – 2017 Akademik yılında 3 Bin 522 yeni öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazanırken, Üniversitenin öğrenci sayısının 11 Bini geçmesi bekleniyor. 

E-KAYIT SİSTEMİ İLE KAYIT YAPTIRABİLİYOR 
Sinop Üniversitesine 2016 ÖSYS ile yerleşen adaylar, 12 – 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/  adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ bölümüne tıklayıp, açılan sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden üniversiteye kayıtlarını yaptırabiliyor.    


 
Editör: Vitrin Haber