Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Turan Bayram, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ercan Karaçar, Yrd. Doç. Dr. Olca Sezen Doğancili, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“21 Şubat Dünya Turizm Rehberleri Günü” kapsamında, Profesyonel Turist Rehberi Bilge Özge Boztepe ve Acente Yetkilisi Okan Kıvanç Ogan tarafından öğrencilere Turist Rehberliği mesleğinin önemi ve turizm gezilerinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğin ikinci bölümünde Elbis Otel Genel Müdürü Yekta Yeşiltaş, öğrencilere turizm sektörüyle ilgili önemli bilgiler verirlerken, otellerinin sağladığı mutfak, restoran, bar, kat hizmetleri, animasyon, ön büro bölümleri için işe alım ve staj imkânları ile ilgili konularda da bilgiler verdi.

Ayrıca konferansa katılan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine yönelik staj ve işe alım mülakatları gerçekleştirildi.
 
Editör: Vitrin Haber